Головна Новини Світ Китай Китай придумав пастку, в яку може втрапити Україна на саміті миру в Швейцарії
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай придумав пастку, в яку може втрапити Україна на саміті миру в Швейцарії

Китай підтримує Росію і хоче завершення війни в Україні на її умовах. Як відзначив в інтерв’ю OBOZ.UA політичний аналітик Віталій Портніков, у Пекіну навіть є хитрий план, як заманити Київ у пастку на саміті миру в Швейцарії

16 квітня 2024, 20:03 comments3036
Поділіться публікацією:

Насправді Пекін, коментуючи війну в Україні, яку він вперто називає "кризою", ніколи не говорив, що для нього є територіальна цілісність нашої держави, відзначає Віталій Портніков. Тобто, підкреслив він, Китай ніколи не заявляв, що Крим, Донбас, частина Запорізької та Херсонської областей повинні повернутися до складу України.

Китай придумав пастку, в яку може втрапити Україна на саміті миру в Швейцарії

Китай

А все тому, вважає Портніков, що Пекін плекає надію, що Україна рано чи пізно все ж погодиться на умови Росії щодо врегулювання війни оскільки буцімто це буде єдиним шляхом для її збереження. Окрім того, Китай вважає, що Україна повернеться у сферу впливу РФ. Після цього Китай буде готовий до дружніх відносин з Києвом і навіть допоможе у відновленні країни після війни.

При цьому, додає Портніков, Китай розраховує, що Україна в цьому питанні проявить "адекватність", тобто зрозуміє, що колишні радянські республіки повинні повернутися під влив своєї митрополії.

Експерт вважає, що Китай має хитрий план, як змусити Україну до миру на умовах Росії і тут в нагоді йому може стати саміт миру, який повинен відбутися в Швейцарії уже в червні. Так от, Пекін запропонує на саміті "альтернативну" формулу миру, яка буде відображенням всіх вимог країни-агресора РФ. Цю формулу підтримають більшість країн Глобального півдня. За цих умов, відзначив Портніков, стане очевидно, що формулу миру Володимира Зеленського підтримують тільки Україна та країни Заходу, а весь інший світ вважає, що припинити війну потрібно по лінії розмежування. Також країни Глобального півдня та Китай вимагатимуть зняти з Росії санкції, підкреслюючи, що це є умовою для початку переговорів про встановлення миру.

Якщо ж цей план не спрацює в Швейцарії, то Китай має альтернативний шлях, як змусити Україну піти на вимоги агресора. На думку Портнікова, наприклад, Пекін може організувати свій мирний саміт з більшою кількістю країн, як було в Швейцарії. За задумкою Китаю, більшість світу продемонструє, що підтримує ідею негайного припинення війни, а не її продовження до тих пір, поки не будуть звільненні українські території.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що канцлер Німеччини Олаф Шольц побував у Китаї та розповів там про справедливий мир в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 квітня 2024, 20:14

Звідкіля пропагандист програшної і невдалої в усьому сторони, так чудово знає думки успішної сторони? А йому це і не потрібно - головне бути переконливим. Психолог Solomon Asch ще у 1950х провів експеримент "стадності". Людину просили обрати лінії однакової довжини. Але перед цим 6 людей Аша обирали відверто не схожої довжини. Коли піддослідні бачили це, 37% з них обирали "не_підходящу" лінію. Ось для таких маніпуляцій над натовпом покірних і потрібні кошерні пропагандисти і брехломарафон. Малоправославні не думають і не вимагають доказів - вони їдять локшину з вух.


Новини