Головна Новини Світ Китай "Справедливий мир в Україні": Шольц розповів, про що говоритиме з Сі Цзіньпіном
commentss НОВИНИ Всі новини

"Справедливий мир в Україні": Шольц розповів, про що говоритиме з Сі Цзіньпіном

Олаф Шольц збирається говорити з лідером КНР Сі Цзіньпіном про війну в Україні та досягнення миру.

16 квітня 2024, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц здійснив візит до Китаю, де зустрінеться з лідером країни Сі Цзіньпіном. Перед вильотом до Пекіну Шольц розповів, що у розмовах з Сі порушить питання "справедливого миру в Україні".

"Справедливий мир в Україні": Шольц розповів, про що говоритиме з Сі Цзіньпіном

Олаф Шольц та Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання Bloomberg Олаф Шольц розповів про основні питання, які будуть обговорені з лідером КНР Сі Цзіньпіном. Вони стосуватимуться правил торгівлі, кліматичних проблем, а також війни в Україні.

"Моя зустріч з президентом Сі також буде присвячена тому, як ми можемо зробити більший внесок у справедливий мир в Україні. Добре, що після мого останнього візиту до Китаю між нашими урядами відбувся інтенсивний обмін думками", — сказав канцлер Німеччини.

Поїздка Олафа Шольца до Китаю відбувається на фоні загострення ситуації у війні в Україні, де Росія продовжує активно наступати. Крім того, останні події на Близькому Сході з запуском ракет по Ізраїлю також може спровокувати нову війну в регіоні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині заявили, що Шольц зумів зупинити ядерний удар по Україні. За словами німецького депутата Рольфа Мютценіха під час свого візиту у Китай у 2022 році Олаф Шольц переконав Сі Цзіньпіна натиснути на Росію, щоб Путін не атакував Україну ядерними ракетами. Однак експерти вказують, що це перебільшення, адже Шольц був лише посередником та передав повідомлення США китайському лідеру.

Також "Коментарі" писали про лідера Китаю Сі Цзіньпіна, який заявив про підтримку російського народу. За його словами співпраця РФ та КНР приносить користь обом народам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини