Головна Новини Світ Китай Китай реагує на критику НАТО і попереджає про «рішучу відповідь»
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай реагує на критику НАТО і попереджає про «рішучу відповідь»

У КНР відповіли на критичні заяви у бік Китаю, які були включені у комюніке саміту НАТО у Вільнюсі.

12 липня 2023, 16:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай заявив, що відкидає звинувачення країн НАТО, які були оприлюдненні в комюніке перед початком саміту у Литві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters. 

Китай реагує на критику НАТО і попереджає про «рішучу відповідь»

Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь. Фото з відкритих джерел

Члени НАТО різко висловилися щодо Китаю. У НАТО наголосили, що Пекін використовує різні чинники свого впливу, зокрема військові, політичні та економічні. Крім цього, КНР залишається незрозумілою стосовно нарощування військового потенціалу в регіоні.

"Зловмисні гібридні та кібероперації Китаю, його конфронтаційна риторика та дезінформація націлені на членів НАТО та завдають шкоди безпеці Альянсу", — йдеться у комюніке НАТО.

Представники Китаю повідомляють, що заяви зроблені НАТО неправильні стосовно політики та позиції КНР. А також додають, що Альянс ігнорує основні факти, ніж навмисно дискредитує Пекін.

"Ми рішуче виступаємо проти і відкидаємо це", — наголосило представництво КНР у Європі.

Китай також розкритикував НАТО за розширення свого впливу на Азійсько-тихоокеанський регіон. Пекін попередив, що будь-які рухи НАТО на схід зустрінуть "рішучу відповідь".

Нагадаємо, що НАТО та Японія проводять консультації щодо відкриття офісу альянсу в азійській країні. Окрім того, Японія була запрошена на саміт НАТО у Вільнюсі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на рішення США відправити касетні боєприпаси до України.

Також "Коментарі" писали, що Китай посилює тиск на союзника Сполучених Штатів. Азійська країна підняла винищувачі в повітря. Військові літаки КНР перетнули понад 50 разів умовний кордон між Китаєм та Тайванем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини