Головна Новини Світ Китай Китай різко реагує на декларацію НАТО: що не сподобалось КНР
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай різко реагує на декларацію НАТО: що не сподобалось КНР

Китай назвав брехнею заяви НАТО у спільній декларації, де критикується допомога з боку Пекіна для Москви у війні в Україні.

11 липня 2024, 09:50 comments1462
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

За підсумками саміту НАТО у Вашингтоні було оприлюднено спільне комюніке в якому усі члени Альянсу засуджують Китай та назвали його "вирішальним фактором" війни Росії проти України. На ці повідомлення відреагували в МЗС КНР, де розкритикували декларацію НАТО.

Китай різко реагує на декларацію НАТО: що не сподобалось КНР

Очільник МЗС Китаю Ван Ї. Фото з відкритих джерел

НАТО критикує Китай за "безмежне" партнерство з Росією та допомогу Путіну у війні проти України, зокрема це включає передачу матеріалів подвійного призначення, таких як компоненти зброї, обладнання та сировина, які служать ресурсами для оборонного сектора Росії. 

Китай різко негативно відреагував на текст декларації НАТО та вказав, що саміт був "наповнений менталітетом холодної війни та войовничою риторикою".

"Параграфи, пов’язані з Китаєм, є провокаційними з очевидною брехнею та наклепом", — повідомили в МЗС Китаю.

В комюніке за підсумками саміту НАТО у Вашингтоні також вказали, що допомога Пекіна для Москви посилює загрози, які становить Росія для своїх сусідів. Тому Альянс закликав припинити підтримку Путіна з боку КНР, зокрема політичну та матеріальну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай постачає до Росії 90% мікросхем та 70% верстатів. За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, КНР таким чином допомагає Москві розбудовувати власний ОПК та виробляти озброєння під час війни та санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що Китай стурбований через зближення Росії з небезпечною країною в азійському регіоні. У Пекіні побоюються, що союзник РФ може почати нову війну поблизу Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини