Головна Новини Світ НАТО У підсумковій декларації НАТО з'явився пункт про Китай: що вимагає Альянс
commentss НОВИНИ Всі новини

У підсумковій декларації НАТО з'явився пункт про Китай: що вимагає Альянс

НАТО критикує "безмежне" партнерство Китаю з Росією та підтримку Пекіну оборонно-промислової бази РФ.

11 липня 2024, 09:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У підсумковій декларації Вашингтонського саміту НАТО, Китай назвали "вирішальним чинником" війни Росії проти України. Крім того, НАТО закликало КНР припинити будь-яку підтримку Росії, яка веде війну в Україні.

У підсумковій декларації НАТО з'явився пункт про Китай: що вимагає Альянс

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

10 липня на сайті НАТО з’явилась підсумкова декларація усіх керівників держав і урядів, які беруть участь у засіданні Північноатлантичної ради у Вашингтоні. У заяві сказано, що політика Китаю кидає виклик інтересам, безпеці та цінностям НАТО.

"Поглиблення стратегічного партнерства між Росією та КНР та їхні взаємні спроби підірвати та змінити заснований на правилах міжнародний порядок, викликають глибоке занепокоєння. Ми стикаємося з гібридними, кібернетичними, космічними та іншими загрозами та зловмисною діяльністю державних і недержавних суб’єктів", — вказано у спільній декларації.

Крім того, НАТО називає Китай одним з вирішальних чинників щодо війни в Україні та вказує, що Пекін підтримує оборонний сектор РФ.

"КНР стала вирішальним чинником війни Росії проти України через своє так зване "безмежне" партнерство та широкомасштабну підтримку оборонно-промислової бази Росії. Це посилює загрозу, яку Росія становить для своїх сусідів і для євроатлантичної безпеки. Ми закликаємо КНР припинити будь-яку матеріальну та політичну підтримку військових зусиль Росії", — повідомляє текст декларації НАТО.

У НАТО пригрозили, що Китай не зможе заохочувати Росію у війні проти України, яка стала найбільшим конфліктом в Європі у новітній історії без негативного впливу на свої інтереси та репутацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єрка Естонії Кая Каллас розповіла про механізм, який врятує Україну від нових воєн з Росією.

Також "Коментарі" писали про президента Польщі Анджея Дуду, який заявив, що через імперські амбіції РФ, у світі почалась нова холодна війна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини