Головна Новини Світ Китай Китай розчарований смертоносною російською зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розчарований смертоносною російською зброєю

Китай "надзвичайно уважно спостерігає за війною" в Україні

17 січня 2024, 11:22 comments1623
Поділіться публікацією:

Китайські військові аналітики все частіше критикують широко розрекламовані Кремлем російські ракети "Кинджал", заявляючи, що вони "навряд чи істотно вплинуть" у бою із західним озброєнням. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Business Insider".

Китай розчарований смертоносною російською зброєю

Ракети Кинджал. Фото: з відкритих джерел

"Минулого року китайські оборонні журнали з великим інтересом писали про російський "Кинджал", аналізуючи його ефективність у боротьбі з наданими США системами Patriot і у війні в цілому. На це є вагома причина: поява "Кинджала" в Україні — це перша можливість Пекіна побачити, як така сучасна зброя поводиться в бою із західною технікою", — йдеться у публікації.

Як пише видання, Китай сподівається, що його власна гіперзвукова ракета "Дунфен" (Dongfeng) змінить правила гри щодо здатності знищувати американські авіаносці. Однак провальні пуски Росією "Кинджалів" Україною впевненості в цьому не додають: китайські аналітики дійшли висновку, що "Кинджал" зовсім "не та зірка, якою його зображує Москва".

Так, в одному з аналізів "Кинджал" називають "маргінальною гіперзвуковою ракетою", і це в кращому разі.

"Хоча Росія називає "Кинджал" гіперзвуковою ракетою, аналітики з інших країн загалом вважають, що насправді він є повітряною версією тактичної балістичної ракети ближнього радіусу дії "Іскандер", — стверджують експерти.

Директор із взаємодії з Азією американського аналітичного центру Defense Priorities Лайл Гольдштейн зазначив, що Китай "надзвичайно уважно спостерігає за війною" в Україні і, зокрема, відстежує те, як себе показує "Кинджал".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай відповів, чому не брав участі в засіданні української формули світу в Давосі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини