Головна Новини Світ Китай Китай розкритикував США і сказав, що потрібно зробити, якщо там хочуть миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розкритикував США і сказав, що потрібно зробити, якщо там хочуть миру в Україні

Китай порадив Штатам об'єднати свої миротворчі зусилля по Україні, зокрема з Пекіном

30 серпня 2024, 21:26
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати замість конфронтації та звинувачень на адресу інших країн мають працювати разом з іншими країнами щодо врегулювання конфлікту в Україні, заявив заступник постійного представника КНР при ООН Ген Шуан.

Китай розкритикував США і сказав, що потрібно зробити, якщо там хочуть миру в Україні

Китай

Він звинуватив США в тому, що вони нібито "роблять вигляд", що не знають про "зусилля" Китаю щодо просування миру в Україні, а також неодноразово робили неправдиві заяви та очорняли Китай у Раді Безпеки з питань, які стосуються України.

"КНР виступає різко проти цього і абсолютно не сприймає. Ми хотіли б порадити США, якщо вони по-справжньому хочуть покласти край конфлікту, об'єднати свої зусилля [з досягнення миру] з іншими країнами, у тому числі з Китаєм, замість ухилення від своїх обов'язків та створення конфронтації", — сказав він на засіданні Ради Безпеки ООН із західних постачань озброєнь Києву.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Сполученим Штатам та Китаю не вдалося погодити конкретний план щодо переговорів про завершення війни в Україні. Таку заяву зробив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван . Чиновник зазначив, що Китай неодноразово заявляв, що війну слід завершити дипломатичним шляхом. Протягом останніх трьох днів, Салліван та Сі Цзіньпін обмінювалися думками щодо війни проти України. Салііван підкреслив, що не вдалося дійти якогось конкретного плану з дипломатії, значною мірою тому, що Сполучені Штати дуже суворо дотримуються простої максими "нічого про Україну без України".

При цьому відомо, що Китай відстоює думку, що війну в Україні потрібно "заморозити", при цьому він уже не говорить про відновлення територіальної цілісності країни та повагу до кордонів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини