Головна Новини Світ Китай Китай розлючений. У всьому винен новий президент Чехії
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розлючений. У всьому винен новий президент Чехії

Китай розкритикував президента Чехії Петра Павела через дзвінок до лідерки Тайваню.

31 січня 2023, 16:41 comments8891
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай різко відреагував на нещодавню телефонну розмову обраного президента Чехії Петра Павела з президенткою Тайваню Цай Інвень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Китай розлючений. У всьому винен новий президент Чехії

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Нещодавно закінчились вибори в Чехії на яких переміг Петр Павел. Політик вступить на посаду президента на початку березня, де замінить Мілоша Земана, який активно зміцнював економічні відносини з Китаєм. Павел зателефонував лідерці Тайваню Цай Інвень, попри те, що острівна держава не має офіційних відносин з Чехією. Цей крок Reuters називає проривним для Тайваню. А от Китай засудив такі дії чеського політика.

"Більшість країн уникають публічних контактів на високому рівні з Тайванем і його президентом, не бажаючи провокувати Китай, другу за величиною економіку світу", — зазначає Reuters.

Китай неодноразово повідомляв світ припинити будь-які дипломатичні зв'язки з Тайванем, який він вважає своєю територією.

"Обраний президент Чехії Павел проігнорував неодноразові спроби Китаю переконати його та наші неодноразові заяви. Він наполегливо переступає за червону лінію Китаю, серйозно втручаючись у внутрішні справи Китаю та ображаючи почуття китайського народу", — заявив речник МЗС Китаю Мао Нін Мао.

Тайвань заперечує свою належність до "єдиного Китаю" та стверджує, що КНР ніколи не керувала островом, тому не має права розв'язувати міжнародні питання і говорити від імені Тайваню.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії критично висловився про російський менталітет.

Також "Коментарі" писали про Медведєва, який прочитав пропагандистський лист про те, що Польща мала загинути



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини