Головна Новини Світ Китай Китай розпочав стрілянину біля кордонів Тайваню: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай розпочав стрілянину біля кордонів Тайваню: подробиці

Навчання Китаю у Східно-Китайському морі збігаються з чотиристоронніми військово-морськими навчаннями у Філіппінському морі США та союзників

14 червня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Китай проводить навчання з бойовими стрілянинами у Східно-Китайському морі на північ від Тайваню. Цікаво, що приблизно водночас США та їхні союзники проводять навчання у західній частині Тихого океану. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Китай розпочав стрілянину біля кордонів Тайваню: подробиці

Китай проводить навчання. Фото: з відкритих джерел

Управління безпеки на морі Китаю випустило попередження про заборону плавання біля Тайчжоу в провінції Чжецзян у зв'язку з тим, що в цьому районі проводяться бойові стрілянини з військових кораблів.

Навчання, в яких задіяні китайські есмінці та авіація, проходять неподалік островів Дачен, які Тайвань контролював до 1955 року, доки вони не були захоплені китайськими військами.

Навчання Китаю у Східно-Китайському морі збігаються з чотиристоронніми військово-морськими навчаннями у Філіппінському морі, які розпочалися у п'ятницю за участю США, Японії, Канади та Франції.

Китай і Росія зміцнюють свою військову співпрацю, зокрема йдеться про спільні польоти бомбардувальників та спільні військово-морські навчання. Також раніше Російська Федерація та Китай домовилися про спільні військові навчання. Очікується, що вони пройдуть уже цього року. Крім того, під час навчань китайський військовий корабель Luyanh III влаштував провокацію в Тайванській протоці. Судно мало не зіткнулося з американським есмінцем Chung-Hoon.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії вперше помітили китайські військові машини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олексій Резніков заявив, що Україна прийме Китай як посередника наприкінці війни лише з однією умовою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини