Головна Новини Світ Китай Китай "стер" Ізраїль зі своїх карт
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай "стер" Ізраїль зі своїх карт

Цей крок вважають натяком на ставлення КНР до війни, яку веде Ізраїль проти ХАМАС.

1 листопада 2023, 20:36 comments1147
Поділіться публікацією:

В Китаї   користувачі  Інтернету  виявили, що назва країни  Ізраїль  пропала з доступних  в країні онлайн-мап світу. 

Китай "стер" Ізраїль зі своїх карт

Китай видалив Ізраїль із онлайн-сервісів мапи світу (фото з відкритих джерел)

Про це інформує The Wall Street Journal.

При цьому, назву цієї країни  тепер  не  позначають на картах китайської пошукової системи Baidu  і на  онлайн-картах Amap компанії Alibaba. 

Важливо, що  міжнародно визнані кордони Ізраїлю залишаються  недоторканими, але назви немає.  При цьому,  назви  інших країн, зокрема, навіть  невеликі,  як Люксембург чи Монако, як і раніше вказані.

"Ця двозначність відповідає розпливчастій дипломатії Пекіна в регіоні і контрастує з його увагою до карт в цілому", -  стверджує видання.

Тут  нагадують, що китайський уряд  вже багато років виставляє штрафи за “неправильні” карти, які з'являються в китайському інтернеті, наприклад, мова йде про сайти готелів. Таке відношення пов'язано  з  багатьма  територіальними претензіями китайської влади, мова йде  про Південно-Китайське  море, яке  Пекін   ставить вимогу позначити пунктирною лінією як внутрішні води  Китаю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Байден зробив попередження Китаю щодо ситуації в Південно-Китайському морі. Президент США Джо Байден попередив Китай, що США будуть змушені втрутитися, якщо китайські військові атакують філіппінські судна у Південно-Китайському морі. 

Минулого тижня корабель берегової охорони Китаю зіткнувся з філіппінським катером для поповнення запасів. Через дві години після цього катер китайської морської поліції натрапив на корабель берегової охорони Філіппін під час тієї ж операції з доставки запасів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини