Головна Новини Світ Китай Китай та Індія на саміті БРІКС можуть підсунути Україні «свиню»: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай та Індія на саміті БРІКС можуть підсунути Україні «свиню»: про що мова

Китай та Індія можуть спробувати ініціювати проведення альтернативного саміту миру і Україні треба підготуватися до цього виклику

18 вересня 2024, 12:12
Поділіться публікацією:

Україна готується до проведення другого Саміту миру, запланованого на листопад 2024 року. Проте наразі конкретні деталі залишаються невідомими, і очікується, що на шляху до позитивного результату можуть з'явитися різні "персонажі", які намагатимуться перешкодити цьому процесу, повідомив в ефірі 24 каналу політолог Володимир Фесенко.

Китай та Індія на саміті БРІКС можуть підсунути Україні «свиню»: про що мова

Індія і Китай

Він також зазначив, що паралельно Китай разом із Бразилією просувають свій так званий "мирний план", який фактично передбачає замороження війни. За словами китайських представників, їхній план вже нібито підтримали 110 країн.

Фесенко наголосив, що цифра в 110 країн відображає радше абстрактну підтримку певної позиції, а сам план Китаю та Бразилії також є доволі загальним. Політолог зауважив, що ініціативу підтримали кілька африканських держав, які, водночас, нерідко можуть підтримувати протилежні позиції.

"Поки я щодо цього спокійно ставлюся. Але щодо китайської ініціативи може виникнути щось серйозніше. На саміті БРІКС ті ж Китай, Індія можуть ініціювати проведення конференції, яка буде альтернативою Саміту миру. Це буде виклик. До цього треба готуватися", — відзначив політолог.

Також, за його словами, є ймовірність, що Саміт миру не вдасться організувати в заплановані терміни, і його можуть перенести на кілька місяців. На думку політолога, головне — досягнення конкретних результатів, а не точна дата проведення заходу.

Нагадаємо, що перший Саміт миру планували провести ще минулого року з метою об’єднати максимальну кількість країн для підтримки української формули миру. Проте реалізація цієї ідеї зазнала труднощів через зв’язки деяких країн із Росією або вплив Китаю. Концепцію саміту звузили, і лише в січні було визначено місце проведення, а сам захід відбувся в червні.

Фесенко додав, що порядок денний та місце проведення другого саміту, ймовірно, визначатимуть вже після президентських виборів у США. Він підкреслив, що ключовим залишається саме результат, а не дата проведення саміту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США хоче налагодити стосунки з РФ и повернути її до світової спільноти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини