Головна Новини Світ Китай Китай відповів на "пропозиції" його спецпредставника щодо українських територій
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відповів на "пропозиції" його спецпредставника щодо українських територій

Китай відповів на повідомлення The Wall Street Journal

29 травня 2023, 18:09 comments1919
Поділіться публікацією:

У Китаї прокоментували публікацію The Wall Street Journal, де йшлося про те, що їх спецпредставник Лі Хуей нібито пропонував чиновникам з Європи план припинення вогню, який дозволяє Кремлю зберегти контроль над окупованими українськими територіями. Про це повідомляє  CNN.

Китай відповів на "пропозиції" його спецпредставника щодо українських територій

Спецпредставник Китаю Лі Хуей (фото з відкритих джерел)

"Міністр закордонних справ України публічно заявив, що він встановив свої контакти з усіма сторонами, і жодна з них не вказала, що спеціальний посланник Лі Хуей зробив заяви, про які повідомляє Wall Street Journal", — сказала речниця МЗС Китаю Мао Нін.

Окрім цього, представниця МЗС додала, що на зустрічі зі сторонами, які мають відношення до "української кризи", Лі детально висвітлив позицію Китаю та "досягнув більшого міжнародного консенсусу".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  європейське турне спецпредставника уряду Китайської Народної Республіки (КНР) Лі Хуея, який вже побував у Києві, може бути пов'язане зі спробою подати представникам ЄС неприйнятні для України пропозиції, пише американське видання The Wall Street Journal. А саме – припинити бойові дії, визнавши за Росією окуповані українські території.

Зокрема, Володимир Дубовик, директор Центру міжнародних досліджень, доцент кафедри міжнародних відносин Одеського національного університету імені Мечникова, який викладає, зокрема, у США, поділився такою думкою, що можливо, що це лише пробна куля. І побачивши реакцію Києва та його союзників на Заході, Пекін зможе запропонувати якийсь інший варіант мирного плану.

А директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала наголошує, що Китай наполегливо демонструє своє бажання бути одним із головних геополітичних гравців у світі. Намагається формувати порядок денний. І він явно входить у суперечність із порядком денним англосаксів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини