Головна Новини Світ Китай Китай відповів на пропозицію Німеччини про вирішальну роль у припиненні війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відповів на пропозицію Німеччини про вирішальну роль у припиненні війни в Україні

Очільник МЗС Китаю сповістив, що КНР не планує активно втручатись у війну, однак підтримуватиме зв'язки з усіма країнами.

9 травня 2023, 17:45 comments1155
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що його країна буде підтримувати зв’язки з усіма сторонами війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Китай відповів на пропозицію Німеччини про вирішальну роль у припиненні війни в Україні

Анналена Бербок та Цінь Ган. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, яка виступала на спільній пресконференції зі своїм китайським колегою, заявила, що Китай може зіграти вирішальну роль у припиненні війни в Україні як постійний член Ради безпеки ООН.

На цю заяву відреагував очільник МЗС Китаю Цінь Ган, який повідомив, що його країна не буде прямо втручатись війну між Україною та Росіє, але підтримуватиме зв’язок з усіма сторонами, включно і з союзником України Німеччиною.

"Як постійний член Ради Безпеки ООН і відповідальна велика країна, Китай не буде ані спостерігати за вогнем з іншого берега, ані підливати масла у вогонь", — сказав Цінь

Попри такі заяви, у лютому Китай запропонував мирний план для України з 12 пунктів, який розкритикувала адміністрація президента та українські союзники. Окрім того, ЄС планує запровадити санкції проти китайських компаній, які постачають Росії підсанкційні товари. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай відреагував на потенційні санкції ЄС, які застосують через співпрацю з Росією.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який розповів про очікування нового пакету санкцій проти Росії. Окрім того, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час брифінгу в Києві розкрила три основні пункти, які будуть в новому пакеті санкцій ЄС проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини