Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на потенційні санкції ЄС, які застосують через співпрацю з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на потенційні санкції ЄС, які застосують через співпрацю з Росією

ЄС планує в новому пакеті санкцій включити китайські компані, які продають товари для Росії.

8 травня 2023, 17:00 comments3413
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що виступає проти будь-яких заходів проти торгівлі через відносини з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Китай відреагував на потенційні санкції ЄС, які застосують через співпрацю з Росією

Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь. Фото з відкритих джерел

Європейський Союз пропонує запровадити санкції проти китайських компаній, які, ймовірно, мають причетність до продажу товарів до Росії. Саме ці товари потім потрапляють на оборонні підприємства РФ, а згодом використовуються проти українських військових.

"Ми взяли до уваги відповідні повідомлення. Китай рішуче виступає проти незаконних санкцій або довгострокової юрисдикції над Китаєм через китайсько-російську співпрацю", — заявив речник міністерства закордонних справ Ван Веньбінь під час свого регулярного брифінгу.

Нагадаймо, що 7 травня з'явилась інформація, що Євросоюз планує ввести санкції за співпрацю з Росією проти семи китайських компаній, які могли постачати технології для виготовлення зброї проти України. Для прийняття остаточного рішення про включення заходів для заборони компаній з Китаю в 11 пакеті санкцій потрібне схвалення усіх 27 членів ЄС

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії знизився рейтинг схвалення глобального лідерства, а також різко зросли показники не схвалення лідерства Російської Федерації. Китай також поступово втрачає позиції.

Також "Коментарі" писали, що Китай відреагував на атаку дронів на Кремль, яку в адміністрації президента Російської Федерації називають замахом на життя Володимира Путіна. Окрім того, росіяни звинувачують Україну у цій атаці двома безпілотниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини