Головна Новини Світ Китай Китай відправить до України посередника у переговорах з Росією: відомо, хто очолить делегацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відправить до України посередника у переговорах з Росією: відомо, хто очолить делегацію

Лі Хуей був послом Китаю у Росії

26 квітня 2023, 16:35
Поділіться публікацією:

Китайську делегацію, яка приїде в Україну для врегулювання "кризи", очолить колишній посол Китаю у Росії Лі Хуей.

Китай відправить до України посередника у переговорах з Росією: відомо, хто очолить делегацію

Лі Хуей (фото з відкритих джерел)

Про це пишуть "Коментарі" з  посиланням на CNN.

 У китайському МЗС повідомили, що в планах Лі Хуей відвідати не тільки Україну, а й низку інших країн для проведення поглибленого спілкування з усіма сторонами з питань політичного врегулювання конфлікту.

Відомо, що Лі обіймав посаду посла Китаю в Росії з 2009 по 2019 рік. У 2019 році російський диктатор Путін нагородив Лі Орденом Дружби.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Сі Цзіньпін відправить в Україну своїх спецпредставників. Глава КНР Сі Цзіньпін ухвалив рішення відправити своїх спецпредставників в Україну та інші держави для спілкування "з усіма сторонами" щодо політичного врегулювання "кризи в Україні".У матеріалі наголошується, що під час телефонної розмови глава КНР сказав українському лідеру, що переговори – "єдине рішення війни".

Також "Коментарі" писали про те, що після розмови із Сі Цзіньпіном Зеленський вже ухвалив перше важливе рішення. Президент України Володимир Зеленський 26 квітня провів телефонну розмову із лідером КНР Сі Цзіньпіном. За словами президента, цей дзвінок, а також призначення посла України в КНР дадуть потужний поштовх для розвитку наших двосторонніх відносин

Речник президента України повідомив, що Зеленський провів майже годинну телефонну розмову з головою КНР. Також стало відомо, що Китай відправить спеціального представника китайського уряду з питань Євразії до України та інших країн для поглибленого спілкування з усіма сторонами щодо політичного врегулювання війни в країні.

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини