Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на скандальну заяву свого посла, який поставив під сумнів сувернітет країн колишнього СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на скандальну заяву свого посла, який поставив під сумнів сувернітет країн колишнього СРСР

У МЗС Китаю повідомили, що Пекін поважає суверенітет краї колишнього СРСР.

24 квітня 2023, 11:20 comments5308
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заявила, що Пекін поважає незалежність та суверенітет країн, які раніше були у складі Радянського Союзу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Кореспондент".

Китай відреагував на скандальну заяву свого посла, який поставив під сумнів сувернітет країн колишнього СРСР

Речниця МЗС Китаю Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Мао Нін повідомила, що після розвалу Радянського Союзу, Китайська народна республіка одна з перших налагодила дипломатичні зв’язки з новими країнами.

"З моменту встановлення дипломатичних відносин Китай завжди дотримувався принципу взаємної поваги та рівного поводження і розвивав двосторонні відносини дружби та співробітництва", — повідомила представниця МЗС КНР Мао Нін та додала, що "Китай поважає суверенний статус республік, що утворилися після розпаду Радянського Союзу".

Нагадаймо, що минулого тижня посол Китаю у Франції Лу Шає поставив під сумнів незалежність країн колишнього СРСР. Китайський дипломат сказав, що ці країни "не мають фактичного статусу в міжнародному праві, оскільки немає міжнародної угоди, яка б довела їхній суверенний статус". Окрім того, Лу Шає висловився і щодо Криму, заявивши, що півострів спочатку був російським.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про критичну реакцію союзників України на слова посла Китаю у Франції. Зокрема очільник МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс зауважив, що не дивно, що країни Балтії не довіряють Китаю у мирних ініціативах щодо завершення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у Росії натякнули про потребу вчити китайську мову та вказали терміни, коли китайська зрівняється з англійською в Російській Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини