Головна Новини Світ Європа Союзники України різко відповіли на скандальні заяви китайського посла
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзники України різко відповіли на скандальні заяви китайського посла

Балтійські країни відреагували на скандальні слова посла Китаю про те, що колишні країни СРСР не мають суверенного статусу.

23 квітня 2023, 14:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Литва, Латвія та Естонія розкритикували слова посла Китаю у Франції, який поставив під сумніви суверенітет кран колишнього СРСР. Лу Шає також висловив свою думку щодо анексованого Криму. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Союзники України різко відповіли на скандальні заяви китайського посла

Китайський посол Лу Шає. Фото з відкритих джерел

Минулого тижня в інтерв'ю телеканалу LCI ​​посла Китаю у Франції Лу Шає запитали про його позицію щодо анексованого Криму. Дипломат відповів, що все залежить від того, як дивитись на проблему, і що "це не так просто". Лу Шає згодом додав, що Крим був "спочатку російським". На такі заяви відреагував журналіст, який зауважив, що Крим за міжнародним правом належить Україні. Однак китайський дипломат озвучив скандальну заяву.

"Ці країни колишнього СРСР не мають фактичного статусу в міжнародному праві, оскільки немає міжнародної угоди, яка б довела їхній суверенний статус", — сказав посол.

На такі повідомлення миттєво відреагували країни Балтії.

"Якщо хтось все ще дивується, чому країни Балтії не довіряють Китаю щодо "мирних переговорів в Україні", будь ласка, подивіться посла Китаю, який стверджує, що Крим є російським, а кордони нашої країни не мають правової бази", — пише у Twitter очільник МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс.

Керівники МЗС Естонії та Латвії висловили подібні заяви та вказали, що планують викликати представника китайської дипломатичної місії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про російського доктора історичних наук, який запевняє, що через 10 років китайська мова буде така ж популярна в Росії як і англійська.

Також "Коментарі" писали, що Китай більше не перший: названо країну з найбільшою кількістю населення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини