Головна Новини Світ Китай Китай критикує Євросоюз за заборону TikTok
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай критикує Євросоюз за заборону TikTok

У ЄС і США зростають побоювання щодо безпеки китайського додатка.

1 березня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейська комісія та Рада ЄС вирішила заборонити своїм співробітникам використовувати популярну китайську соцмережу TikTok через можливі побоювання шпигунства з боку Пекіна. Китай відреагував та розкритикував рішення організацій Європейського Союзу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Китай критикує Євросоюз за заборону TikTok

Державні установи ЄС заборонили TikTok. Фото з відкритих джерел

Уряди Заходу все більше занепокоєні новими доказами про технологічне шпигунство Китаю за допомогою соціальних платформ, зокрема TikTok. Через це Європейська комісія, а слідом за нею Рада ЄС прийняли рішення заборонити китайський застосунок на робочих пристроях своїх працівників.

1 березня Китай офіційно відреагував на заборону TikTok від установ Євросоюзу.

"ЄС стверджує, що є найбільш відкритим ринком у світі, але неодноразово вживав обмежувальних заходів в ім’я національної безпеки, щоб необґрунтовано пригнічувати компанії з інших країн", — критично висловилась речниця МЗС Мао Нін на черговій пресконференції та додала, що "така практика ставить під загрозу довіру міжнародної спільноти до бізнес-середовища ЄС".

Заборона використання застосунку також стосується особистих смартфонів, якщо працівники установ використовують на них робочі програми. Загалом йдеться про 32 тис. працівників Європейської комісії та Ради ЄС

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що Пекін висміяв санкція США, щодо китайських компаній, які пов'язані з ПВК Вагнер

Також "Коментарі" писали про керівника ЦРУ, який підтвердив, що Китай розглядає варіант постачання зброї до Росії, яка потім може бути використана проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини