Головна Новини Світ Китай Директор ЦРУ підтвердив, що Китай розглядає варіант постачання зброї до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Директор ЦРУ підтвердив, що Китай розглядає варіант постачання зброї до Росії

Керівник американської розвідки Вільям Бернс натякнув, що Пекін розглядає варіанти надання Росії зброї для війни проти України.

26 лютого 2023, 09:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати кілька разів зробили тривожні повідомлення про можливість Росії залучити Китай до війни в Україні. Директор ЦРУ Вільям Бернс відповідає, що з матеріалів спецслужб, Китай розглядає можливість постачати зброю до Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CBS News.

Директор ЦРУ підтвердив, що Китай розглядає варіант постачання зброї до Росії

Керівник ЦРУ Вільям Бернс. Фото з відкритих джерел

Розвідка США отримала дані про те, що Китай планує розглянути можливість надіслати військове озброєння до Росії. Журналісти німецького видання Der Spiegel, повідомляли про 100 ударних безпілотників, які Китай планував відправити до Москви, проте Пекін спростував цю інформацію.

Попри заяви Пекіна про те, що їх країна не збирається надсилати зброю до Росії, Директор розвідки ЦРУ Вільям Бернс впевнений у тому, що Китай розглядає збільшення співпраці з Російською Федерацією та можливість надання зброї країні агресору.

"Ми впевнені, що керівництво Китаю розглядає можливість надання летального обладнання", — заявив директор ЦРУ Вільям Бернс.

Бернс додав, що наразі рішення ще не прийнято, і поки у розвідки не має даних про реальні поставки китайської зброї до Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США попередили Китай про серйозні наслідки, якщо країна допомагатиме Російській Федерації у війні проти України.

Також "Коментарі" писали про приїзд до Москви головного дипломата Китаю Ван І, який наголосив, що Пекін сподівається досягнути нових угод з Росією. Таким чином заяви китайського чиновника ще більше змушують насторожитись спецслужби через можливі постачання зброї до Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини