Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на звинувачення Британії у постачанні летальної зброї РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на звинувачення Британії у постачанні летальної зброї РФ

Китай офіційно відреагував на звинувачення міністра оборони Британії Гранта Шаппса в тому, що Пекін постачає РФ летальне озброєння для війни в Україні. Як відзначив офіційний представник МЗС КНР, ці звинувачення є безпідставними

23 травня 2024, 17:52
Поділіться публікацією:

Офіційний представник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь відреагував на звинувачення міністра оборони Британії Гранта Шаппса в тому, що Пекін постачає Росії летальну зброю для ведення війни в Україні.

Китай відреагував на звинувачення Британії у постачанні летальної зброї РФ

Ван Веньбінь

Як підкреслив китайський дипломат, такі звинувачення є не тільки безпідставними, а і безвідповідальними. За його словами, міністр вчинив наклеп на Китай.

При цьому Ван Веньбінь звинуватив офіційний Лондон в тому, що це він, буцімто, підтримує війну в Україні та "підливає масла у вогонь". За його словами, начебто Британія на початку війни завадила Києву підписати із Москвою так звані мирні домовленості і припинити війну.

"Є інформація, що ще два роки тому Росія і Україна були близькі до досягнення угоди про припинення конфлікту, але саме через обструкцію з боку Великобританії та інших сторін конфлікт затягнувся до сьогоднішнього дня",
- заявив китайський дипломат.

При цьому Веньбінь додав, що "очорнення" його країни не зможе замінити пасивної позиції Великої Британії в українському питанні і не вирішить внутрішніх гострих проблем країни.

Своїми заявами щодо мирних домовленостей Китай фактично повторив російські пропагандистські методички. Відомо, що в кремлі звинувачували Бориса Джонсона, який в той час очолював уряд Британії, що це саме він завадив підписанню мирних домовленостей між Росією та Україною. Сам Джонсон неодноразово спростовував цю інформацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр оборони Британії Грант Шаппс звинуватив Китай у тому, що він передає РФ летальну зброю для ведення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини