Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на звинувачення щодо постачання зброї до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на звинувачення щодо постачання зброї до Росії

Посол КНР у Швейцарії Ван Шитін відповів, чи можна назвати Китай союзником Росії та чи постачає країна зброю до РФ.

18 березня 2024, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайський посол у Швейцарії Ван Шитін прокоментував війну в Україні та заперечив, що КНР стоїть на чиємусь боці у війні в Україні. За словами Шитіна, Китай підтримує ідею мирного закінчення війни в Україні.

Китай відреагував на звинувачення щодо постачання зброї до Росії

Посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін. Фото з відкритих джерел

Посол Китаю у Швейцарії Ван Шитін дав інтерв'ю місцевому виданню NZZ. Під час розмови представнику КНР вказали, що Китай не посилюючи тиск на Росію, допомагає її агресії проти України.

"Я вважаю цю критику щодо Китаю невиправданою та дуже несправедливою. З початку конфлікту Китай завжди підтримував мирні переговори", — відповів Ван Шитін.

Китайський посол говорить, що з початку війни лідер КНР Сі Цзіньпін мав кілька розмов з президентами України та Росії, а також підтримує контакти з лідерами США, Франції та Німеччини. За словами Шитіна, Китай стоїть на боці мирних переговорів щодо війни в Україні.

"Китай активно просуває мирні переговори з початку кризи. Ми дуже сподіваємося, що мир буде відновлено найближчим часом і буде швидко знайдено об'єктивне рішення", — говорить китайський посол.

На питання, чи є Китай союзником Росії, Шитін нагадав заяву очільника МЗС Китаю Ван Ї. У ній китайський політик заявив, що КНР сприяє мирним переговорам, не додає масла у вогонь та не постачає летальну зброю сторонам конфлікту.

"Необхідно поважати територіальний суверенітет усіх країн і дотримуватись Статуту ООН. Крім того, всі сторони повинні працювати над припиненням війни. Ми маємо підтримати Росію та Україну якнайшвидше відновити прямий діалог, щоб можна було поступово деескалувати ситуацію", — підсумував посол Китаю у Швейцарії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Китаї відповіли, чи готові підтвердити свою участь на саміті миру у Швейцарії.

Також "Коментарі" писали, що Китай закликав зібрати міжнародну конференцію для вирішення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини