Головна Новини Світ Китай Китай відверто грає на боці РФ . Закликав задуматися над першопричинами «кризи» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відверто грає на боці РФ . Закликав задуматися над першопричинами «кризи» в Україні

Речниця МЗС Китаю Мао Нін під час брифінгу заявила, що немає вини Пекіну у тому, що в Україні відбувається «криза», пише Укрінформ. Вона закликала Захід задуматися над її першопричинами

10 квітня 2024, 20:51
Поділіться публікацією:

Китай обурений тим, що деякі країни нібито перекладають на Китай відповідальність за "кризу" в Україні, заявила Мао Нін. Очевидно, мова йде про те, що країни Заходу виступають проти співпраці Пекіну із Кремлем. Більше того, голова Держдепу США Ентоні Блінкен нещодавно повідомив, що Китай наростив воєнно-промислову підтримку країни-агресора і це – непокоїть.

Китай відверто грає на боці РФ . Закликав задуматися над першопричинами «кризи» в Україні

Китай і Росія

Втім, Мао Нін заявила, що в ситуації, яка склалася, Китай має право "нормально співпрацювати" з Росією. Вона підкреслила, що Захід не повинен втручатися і обмежувати співпрацю двох країн.

"Китай не піддасться ані на звинувачення, ані на тиск"
, — заявила речниця китайського МЗС.

При цьому вона вкотре назвала війну в Україні "кризою". Окрім того підкреслила, що Пекін у цьому питанні завжди займав конструктивну та об’єктивну позицію. За її словами, Китай і далі підтримує проведення мирних переговорів між Україною та країною-агресором Росією.

Також Мао Нін порадила Заходу проаналізувати "першопричини" війни, а також вжити таких заходів, які допоможуть досягти миру.

При цьому відомо, що Китай підтримує Росію і називає першопричиною війни загрозу РФ із збоку Заходу через розширення свого впливу на Україну. При цьому в Кремлі неодноразово говорили, що почали війну в Україні, щоб не дозволити НАТО наблизитися до своїх кордонів.

Окрім того, Китай вважає, що у війні в Україні не повинно бути ні переможців, ні переможених. Також там вважають, що на саміт миру у Швейцарію потрібно запросити і Росію. Тільки в цьому разі Пекін підтримає його проведення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини