Головна Новини Світ Китай Китай вирішив сказати своє слово: хоче "встановити мир на палестинських територіях"
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай вирішив сказати своє слово: хоче "встановити мир на палестинських територіях"

Пектин заявив про бажання вплинути на кризову ситуацію на Близькому Сході

6 листопада 2023, 12:35
Поділіться публікацією:

Влада Китаю планує працювати над "відновленням миру" на палестинських територіях у рамках роботи в Раді Безпеки ООН. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник МЗС Китаю Ван Веньбінь, пише "Reuters".

Китай вирішив сказати своє слово: хоче "встановити мир на палестинських територіях"

Представник МЗС Китаю Ван Веньбінь. Фото GettyImages

У китайському МЗС пояснили, що країна хоче "вплинути на поточну кризову ситуацію на Близькому Сході", враховуючи своє головування в РБ ООН.

"Китай зробить все можливе, щоб заохотити Раду Безпеки виконувати свої обов'язки, грати свою роль, будувати консенсус і вживати відповідальних і значних заходів якнайшвидше, щоб полегшити поточну кризу та забезпечити безпеку цивільного населення з метою відновлення миру", — висловився Веньбінь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — пішов п'ятий тиждень війни Ізраїлю з ХАМАС, який розпочався після нападу хамасівців 7 жовтня на ізраїльську територію. ЦАХАЛ (ізраїльська армія) проводить операцію в Газі, при цьому видозмінивши початковий план війни проти ХАМАС після переговорів з представниками США. Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що припиняє дипломатичні відносини із ізраїльським прем'єром Біньяміном Нетаньяху через дії ЦАХАЛ у Секторі Газа. Що можна зараз сказати про те, що відбувається на Близькому Сході? Як події там можуть розвиватись далі? Як це впливає на російськоукраїнську війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які очікування від зустрічі Байдена та Сі Цзіньпіна: чи можуть переговори вплинути на війну між Ізраїлем та ХАМАС, а також Україною та Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини