Головна Новини Світ Китай Китай виводить у море бойові кораблі: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай виводить у море бойові кораблі: що сталося

Відносини між США та Китаєм продовжують розпалюватися

29 липня 2022, 16:35 comments2843
Поділіться публікацією:

Збройні сили Китаю розпочали військові навчання у Південно-Китайському морі. Маневри проходять на тлі підготовки можливої поїздки спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на sina.com.

Китай виводить у море бойові кораблі: що сталося

Кораблі. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що навчання має завершитися за два дні. Усього вони проходитимуть у чотирьох районах Південно-Китайського моря – в акваторіях провінцій Гуандун та Хайнань. При цьому цілі навчань та кількість задіяних сил не уточнюється.

Американське видання NBC з посиланням на джерела повідомляє, що сьогодні ж розпочинається турне офіційної делегації Конгресу США на чолі з Пелосі країнами Азії.

На даний момент у планах американської делегації стоїть відвідування Японії, Південної Кореї, Малайзії та Сінгапуру. Візит на Тайвань поки що значиться як попередній.

Як заявив конгресмен Рік Ларсен (Вашингтон) офіційні особи Китаю чинили на нього тиск, щоб запобігти поїздці Пелосі до Тайваню. За його словами, співробітник китайського посольства у телефонному дзвінку вимагав скасувати візит.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник оборонного відомства Китайської Народної Республіки (КНР) Тан Кефей зробив жорстку заяву про ймовірну поїздку спікера палати представників Ненсі Пелосі до Тайваню. У свою чергу, США звинуватили Китай у посиленні "провокацій" у Південно-Китайському морі та заявили, що його "агресивна та безвідповідальна поведінка" означає, що великий інцидент – лише питання часу. Про що говорять дані заяви? Чи є ризик прямого зіткнення наддержав? Наше видання із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини