Головна Новини Світ Китай Китай вводить санкції проти американських компаній через продаж зброї Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай вводить санкції проти американських компаній через продаж зброї Тайваню

Ще не відомо, якими конкретно будуть ці санкції

26 жовтня 2020, 16:25
Поділіться публікацією:

Китай введе санкції щодо Lockheed Martin, Boeing Defense, Raytheon та інших американських компаній, які, як заявляють в країні, беруть участь у продажу Вашингтоном зброї Тайваню. Про це заявив у понеділок представник Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзяні, пише Reuters.

Китай вводить санкції проти американських компаній через продаж зброї Тайваню

За словами чиновника, Китай діє на захист своїх національних інтересів. Про те, в якому вигляді застосують санкції, Чжао Ліцзяні не сказав.

Держдепартамент США схвалив потенційний продаж Тайваню трьох систем озброєння, включаючи датчики, ракети й артилерію, вартість яких може досягати 1,8 млрд дол., Повідомив Пентагон минулого тижня.

Пекін, у свою чергу, вважає Тайвань своєрідною провінцією, яку готові взяти під контроль силою, якщо це буде необхідно.

Сполучені Штати, як і більшість країн, що не мають офіційних дипломатичних відносин з Тайванем, але Вашингтон зобов'язаний за законом надати острову кошти для самооборони. Адміністрація Трампа посилила підтримку Тайваню шляхом продажу зброї та візитів високопоставлених американських чиновників, що посилило напруженість у відносинах між Пекіном і Вашингтоном, і без того напружених через розбіжності з приводу Південно-Китайського моря, Гонконгу, прав людини та торгівлі.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін погодився в односторонньому порядку зняти санкції з декількох українських підприємств (мова, зокрема, про Барський машинобудівний завод і Рубіжанський картонно-тарний комбінат), щоб вони змогли постачати продукцію в Росію. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, чому це відбувається саме зараз, чого домагається РФ і як варто реагувати українській владі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини