Головна Новини Світ Китай Китай закликав інші країни підтримати мирний план закінчення війни в Україні: але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай закликав інші країни підтримати мирний план закінчення війни в Україні: але є нюанс

КНР хоче закінчення війни в Україні, але на основі китайського мирного плану.

27 серпня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Китай звернувся з закликом до інших країн підтримати його "мирний план" закінчення війни в Україні, який був створений спільно з Бразилією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на заяву спеціального представника Китаю з питань Євразії Лі Хуея.

Китай закликав інші країни підтримати мирний план закінчення війни в Україні: але є нюанс

Китай хоче, щоб війна в Україні закінчилась за його планом. Фото з відкритих джерел

Як інформує The Washington Post, Лі Хуей заявив, що інші країни мають підтримати "мирний план" Китаю. Спеціальний представник Китаю назвав три країни Глобального півдня, які близькі до китайської позиції закінчення війни в Україні — Бразилію, Індонезію та Південну Африку. За його словами, ці країни є "важливими силами у сприянні світовому миру".

"Вони підтримували зв’язок як з Росією, так і з Україною та залишаються відданими політичному врегулюванню кризи шляхом діалогу та переговорів", — сказав Лі.

Китай відмовився брати участь на Саміті миру у Швейцарію мотивуючи це відсутністю там Росії. Президент України Володимир Зеленський перед початком мирного саміту звинуватив Пекін вказавши, що Китай переконує інші країни не їхати на мирну конференцію у Швейцарію, а закликає долучитись до власного "мирного плану".

Зазначимо, що "мирний план" Китаю передбачає дипломатію, як основу для мирних переговорів. Однак, у порівнянні з формулою миру, Китай не засуджує Росію, не бажає притягнути її до відповідальності за військову агресію та його "план" немає пунктів про територіальну цілісність України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про реакцію Китаю на бої в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський назвав головний план України, щоб закінчити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини