Головна Новини Світ Близький Схід Китай закликав зібрати міжнародну мирну конференцію для закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай закликав зібрати міжнародну мирну конференцію для закінчення війни

Через можливе розширення війни на Близькому Сході, у Китаї заявили про необхідність міжнародних переговорів щодо закінчення війни.

15 січня 2024, 09:25 comments1099
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї висловив занепокоєння через зростання ескалації на Близькому Сході, тому закликав зібрати міжнародну спільноту для створення дорожньої карти вирішення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Китай закликав зібрати міжнародну мирну конференцію для закінчення війни

Очільник МЗС Китаю Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Ван Ї провів переговори з міністром закордонних справ Єгипту Самехом Шукрі в Каїрі, після яких виступив з пресконференцією перед журналістами. Китайський дипломат закликав міжнародну спільноту "уважно прислухатись" до погіршення ситуації на Близькому Сході, зокрема це стосується загострення війни між Ізраїлем та ХАМАСом, а також подій у Червоному морі.

"Китай закликає до скликання більш масштабної, більш авторитетної та ефективнішої міжнародної мирної конференції для формулювання конкретної дорожньої карти для імплементації "рішення про створення двох держав" і підтримки якнайшвидшого відновлення Ізраїлю", — сказав Ван Ї.

На початку року міністр закордонних справ Китаю розповів, що Сі Цзіньпін "ґрунтовно поспілкувався" з лідерами Ірану та Саудівської Аравії, щоб обидві держави залишили свої образи в минулому. Сам же Ван Ї перебуває у дипломатичних поїздках по Тунісу, Єгипту, Кот-д’Івуару та Того.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що шейх Мохаммед бін Заїд відреагував на ідею виплатити кошти палестинцям. Лідер ОАЕ заявив, що про гроші потрібно питати у Зеленського.

Також "Коментарі" писали, що президент США Джо Байден розповів про "приватне повідомлення", яке відправили союзнику Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини