Головна Новини Світ Китай Китай залучив на свій бік нового союзника: спільно шукатимуть шляхи до миру в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай залучив на свій бік нового союзника: спільно шукатимуть шляхи до миру в Україні

Китай залучив на свій бік Індонезію, яка підтримала мирний план КНР щодо врегулювання війни в Україні

7 серпня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

Під час поїздки в Індонезію спецпредставник китайського уряду з питань Євразії Лі Хуей запропонував об'єднати зусилля для відновлення мирного діалогу щодо "української кризи". Про це він повідомив на переговорах з директором у справах Америки та Європи МЗС Індонезії Умаром Хаді, передає Укрінформ з посиланням на МЗС КНР.

Китай залучив на свій бік нового союзника: спільно шукатимуть шляхи до миру в Україні

Китай

Як відзначив Лі Хуей, зараз зберігаються ризики ескалації та розширення зони ведення бойових дій між Росією та Україною, і тому дуже важливо, щоб усі сторони спільно сприяли деескалації та охолодженню ситуації.

Лі Хуей додав, що раніше Китай і Бразилія оголосили свій "мирний план" із шести пунктів, який отримав позитивну реакцію міжнародної спільноти та може стати основою для врегулювання конфлікту.

"Індонезія високо оцінює позитивну роль консенсусу між Китаєм і Бразилією та готова співпрацювати з Китаєм і відповідними сторонами для спільного пошуку виходу з кризи", — зазначив Хаді.

Китайська сторона також висловила готовність співпрацювати з Індонезією для відновлення переговорів між Києвом і Москвою.

"Китай готовий разом з Індонезією дотримуватися П’яти принципів мирного співіснування (проголошені в 1954 році: повага територіальної цілісності та суверенітету, ненапад, невтручання у внутрішні справи, рівність у відносинах і мирне співіснування), спільно працювати над створенням умов для якнайшвидшого відновлення прямого діалогу та переговорів між зацікавленими сторонами", — зауважив Лі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай та Бразилія оприлюднили свій так званий мирний план для України, в якому немає нічого про відновлення територіальної цілісності нашої держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини