Головна Новини Світ Китай Китай запропонував Орбану «цікавинку» у відносинах і отримав перемогу в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запропонував Орбану «цікавинку» у відносинах і отримав перемогу в ЄС

Голова МЗС Китаю Ван Ї під час зустрічі з угорським прем’єром запропонував йому підтримку Китаю в питаннях громадської безпеки, пише Reuters. Така ініціатива виходить за рамки торговельних і інвестиційних відносин

19 лютого 2024, 11:57
Поділіться публікацією:

Ван Ї повідомив, що Китай має намір поглибити зв'язки з Угорщиною в галузі правоохоронної діяльності й безпеки, адже дві країни відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин. Очільник МЗС підкреслив, що такі зусилля стануть "новою цікавинкою двосторонніх відносин" у таких сферах, як боротьба з тероризмом і транснаціональною злочинністю.

Китай запропонував Орбану «цікавинку» у відносинах і отримав перемогу в ЄС

Віктор Орбан отримав нову пропозицію від Китаю

За словами Ван Ї, нова співпраця також буде охоплювати і розбудову потенціалу безпеки й правоохоронних органів у рамках ініціативи президента Сі Цзіньпіна "Один пояс, один шлях".

Відомо, що китайський міністр уже провів зустріч з міністром внутрішніх справ Угорщини Шандором Пінтером, на якій підписав документи про співпрацю в галузі правоохоронної діяльності та безпеки.

За інформацією Reuters, пакт про безпеку з Угорщиною є дипломатичною перемогою Китаю в Європейському Союзі, оскільки ЄС зважує свої зв'язки з другою за величиною економікою світу, попри розбіжності щодо прав людини, торговельний дисбаланс і вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, Угорщина посилює свою співпрацю з Росією та Китаєм і неодноразово блокує всі пакети санкції ЄС щодо РФ. Окрім того, вона виступає проти членства України в Європейському Союзі та НАТО, та блокує надання їй допомоги.

Портал "Коментарі" розповідав, що Орбан та Путін під час зустрічі у Китаї заговорили про співпрацю і "мир" в Україні. Перемовини  російського президента та посадовця Угорщини  відбувались під час проведення  форуму "Один пояс — один шлях". Господар  Кремля   відмітив, що Угорщина ніколи не виступала проти РФ. При цьому Орбан підкреслив, що Угорщина не має намірів  протистояти РФ.  Очільник уряду Угорщини додав, що  має сподівання  на подальший розвиток двосторонніх відносин, не зважаючи на  воєнні злочини  на території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини