Головна Новини Світ Китай Китай запросили на саміт миру по Україні: коли Пекін дасть відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запросили на саміт миру по Україні: коли Пекін дасть відповідь

Участь КНР у форумі, який заплановано провести у Швейцарії, буде дуже важливою для України

7 лютого 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Влада Швейцарії надала  запрошення  Китаю  для  участі  в  організованому ними  глобальному саміті світу — 5-й конференції з мирного врегулювання війни на території  України. Саміт  має відбутись цього року.

  Китай запросили на саміт миру по Україні: коли Пекін дасть відповідь

Китай запросили на саміт миру по Україні (фото з відкритих джерел)

Про це  повідомив  очільник Міністерства  закордонних справ цієї країни  Ігнаціо Кассіс, проводячи  брифінг в  Пекіні 7 лютого.  Про це інформує видання  Bloomberg.

Касіс  наголосив, що озвучив це прохання під час  зустрічі з міністром закордонних справ Китаю Ван І. Керівник дипломатичного відомства   Піднебесної "прийняв до відома запрошення". В Швейцарії  чекають  на відповідь  за  кілька днів.

"У Китаю дуже міцні відносини з Росією, але він, як і раніше, готовий зробити свій внесок у припинення цієї війни", — сказав Ігнаціо  Кассіс.

Важливо пам’ятати, що Пекін надавав дипломатичну та економічну підтримку Росії з початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай стежить, а РФ готується. В Пентагоні попередили про наслідки зволікання у питанні допомоги Україні. До подій, які відбуваються у США довкола виділення допомоги Україні, прикута увага Китаю та Росії, вважає речник Пентагону. За її словами, Пекін стежить за тим, як Вашингтон підтримуємо Україну в умовах неприхованої агресії РФ.

 Також Сінгх попередила, потрібно розуміти наслідки, з якими зіткнуться США у разі припинення фінансування України. За її словами, російський диктатор Володимир Путін не зупиниться на Україні і може вчинити агресивні дії у відношенні країн НАТО.

Речник Пентагону підкреслила, США можуть заплатити зараз, щоб допомогти Україні, або заплатити набагато більшу ціну пізніше, щоб протидіяти більш серйозним наслідкам.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини