Головна Новини Світ США Китай стежить, а РФ готується. В Пентагоні попередили про наслідки зволікання у питанні допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай стежить, а РФ готується. В Пентагоні попередили про наслідки зволікання у питанні допомоги Україні

Китай слідкує за подіями, які відбуваються довкола виділення допомоги Україні. Якщо Конгрес зволікатиме і далі, то Пекін посилить готовність до провокацій, відзначила речник Пентагону Сабріна Сінгх

7 лютого 2024, 16:43
Поділіться публікацією:

До подій, які відбуваються у США довкола виділення допомоги Україні, прикута увага Китаю та Росії, вважає речник Пентагону.

Китай стежить, а РФ готується. В Пентагоні попередили про наслідки зволікання у питанні допомоги Україні

РФ на Україні не зупиниться

За її словами, Пекін стежить за тим, як Вашингтон підтримуємо Україну в умовах неприхованої агресії РФ.

"Якщо ми здригнемося, КНР також буде сміливо робити ще більше провокаційних дій в Індо-Тихоокеанському регіоні",
- заявила вона.

Також Сінгх попередила, потрібно розуміти наслідки, з якими зіткнуться США у разі припинення фінансування України. За її словами, російський диктатор Володимир Путін не зупиниться на Україні і може вчинити агресивні дії у відношенні країн НАТО.

"Якщо Путін нападе на союзника по Альянсу, ми опинимося в прямому конфлікті, оскільки ми віддані захисту кожного сантиметра НАТО",
— наголосила Сінгх.

Речник Пентагону підкреслила, США можуть заплатити зараз, щоб допомогти Україні, або заплатити набагато більшу ціну пізніше, щоб протидіяти більш серйозним наслідкам.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент США Дональд Трамп закликавреспубліканців у Конгресі проголосувати проти законопроєкту, у якому йдеться про вирішення міграційних питань та закладена допомога Україні. На його думку, цей законопроєкт — чудовий подарунок демократам і смерть для Республіканської партії, оскільки містить увесь той жах, який демократи накоїли в питаннях імміграції та кордонів, звільняє їх від відповідальності й перекладає все це на плечі республіканців.

Портал "Коментарі" повідомляв, що посол України в США Оксана Маркарова розповіла, що 4 лютого Комітет з асигнувань Сенату США оприлюднив текст законопроєкту про пакет міжнародної допомоги США, зокрема й для України, та міграційну реформу, який є умовою підтримки республіканцями міжнародної допомоги США. Як відзначила посол, оприлюднення законопроєкту робить можливим анонсоване напередодні лідером демократів у Сенаті Чаком Шумером голосування 5 лютого за припинення дебатів по законодавчому інструменту (legislative vehicle) для пакету міжнародної допомоги та міграційної реформи, а 7 лютого – голосування вже за сам пакет.

Також портал "Коментарі" розповідав, що на екс-президента США Дональда Трампа у питанні виділення допомоги Україні можутьвплинути лобісти військово-промислового комплексу.

Разом з тим, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підкреслив, що ситуація із виділенням допомоги Українінагадує гостросюжетний детектив.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.defense.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини