Головна Новини Світ Китай Китай заявив про підтримку російського народу
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай заявив про підтримку російського народу

Лідер КНР Сі Цзіньпін повідомив, що відносини Китаю та Росії завжди розвивалися гладко і стабільно. За його словами, співпраця обох країн приносить користь китайському та російському народам, а також чесність і справедливість.

10 квітня 2024, 09:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер Китаю Сі Цзіньпін, заявив, що КНР підтримує шлях, який орав російський народ. Також він додав, що відносини між Китаєм та Росією є прикладом співіснування двох великих держав. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням заяву МЗС Китаю.

Китай заявив про підтримку російського народу

Лідер Китаю Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прибув до Китаю та зустрівся з керівництвом країни. В МЗС КНР опублікували заяву за підсумками зустрічі, де повідомили про підтримку російського народу, та шлях, який він обрав.

"Китай підтримує російський народ у тому, щоб обраний ним шлях розвитку відповідав його національним умовам", — сказав Сі Цзіньпін.

Також у Китай нагадали, що цього року відзначається 75-річчя з дня встановлення дипломатичних відносин між країнами. З цієї нагоди лідер КНР закликав скористатись можливістю для реалізації "низки важливих консенсусів", які були досягнуті між ним та Володимиром Путіним.

"Ми з президентом Путіним домовилися продовжувати підтримувати тісні контакти, щоб китайсько-російські відносини завжди розвивалися гладко і стабільно", — додав Сі Цзіньпін.

За словами лідера КНР, обидві країни об’єднують зусилля для створення "нового шляху гармонійного співіснування", яке приносить користь їх народам та "силу в міжнародну чесність і справедливість".

Про війну в Україні, яка була почата Росією лідер Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі з Лавровим не згадав.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай зробив нову заяву про мирні переговори щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що очільник МЗС РФ Сергій Лавров назвав країну, яка, на його думку, запропонувала найкращий мирний план.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ами Ди

10 квітня 2024, 11:17

Китай підтримує російський народ у тому, щоб обраний ним шлях розвитку відповідав його національним умовам... А Китай не бентежить геноцид, який проводить цей народ на чужій землі Цей факт нівелює Китай як державу Це не просто ганьба, це нижче плінтуса і доказ, що Китай далекий від цивілізації


Новини