Головна Новини Світ Китай Китай збудував таємну військову базу в несподіваному місці: як вона виглядає (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай збудував таємну військову базу в несподіваному місці: як вона виглядає (ВІДЕО)

База у Таджикистані побудована на місці колишнього радянського форпосту

11 липня 2024, 17:15
Поділіться публікацією:








 Китай побудував секретну військову базу в Таджикистані, про що свідчать дані супутникової зйомки, опубліковані британською газетою The Telegraph. База розташована на місці колишнього радянського форпосту на висоті майже 4000 метрів поблизу селища Шаймак у Мургабському районі Гірничо-Бадахшанської автономної області.

Китай збудував таємну військову базу в несподіваному місці: як вона виглядає (ВІДЕО)

Китай розширює свій вплив у Таджикистані (фото з відкритих джерел)

Згідно з матеріалом, Китай побоюється зростаючої загрози безпеці з боку керованого Талібаном Афганістану, що й спонукало до створення цієї бази. Китай і Таджикистан регулярно проводять спільні військові навчання, в тому числі поблизу секретної бази.

Цей об'єкт включає оглядові вежі та контингент військ з обох країн, символізуючи зростаючий вплив Китаю в Таджикистані. Жодна з країн офіційно не визнала існування бази, але супутникові знімки показують постійні темпи будівництва з 2016 року, включаючи нові під'їзні дороги до бази.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай різко реагує на декларацію НАТОЗа підсумками саміту НАТО у Вашингтоні було оприлюднено спільне комюніке в якому усі члени Альянсу засуджують Китай та назвали його "вирішальним фактором" війни Росії проти України. На ці повідомлення відреагували в МЗС КНР, де розкритикували декларацію НАТО. 

НАТО критикує Китай за "безмежне" партнерство з Росією та допомогу Путіну у війні проти України, зокрема це включає передачу матеріалів подвійного призначення, таких як компоненти зброї, обладнання та сировина, які служать ресурсами для оборонного сектора Росії. 

Китай різко негативно відреагував на текст декларації НАТО та вказав, що саміт був "наповнений менталітетом холодної війни та войовничою риторикою".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини