Головна Новини Світ Китай Китай змінює свою позицію щодо війни в Україні – WSJ
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай змінює свою позицію щодо війни в Україні – WSJ

У КНР готують делегацію, яка поїде на зустріч країн, де відбудуться перші кроки до реалізації мирного плану щодо війни в Україні.

3 серпня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай змінює свою позицію щодо війни в Україні – WSJ

Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Китай змінює свою позицію щодо України та готується відправити делегацію до Саудівської Аравії, де пройде зустріч з понад 30 країнами щодо вирішення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Wall Street Journal.

Згідно з інформацією американського видання WSJ, у КНР помічають усе більші ризики через війну в Україні, яку розв’язала Росія. Китай раніше заявляв, що зберігає нейтралітет, чим допомагає наповнювати бюджет РФ.

Однак ситуація змінилась через вихід Росії з Чорноморської зернової ініціативи, яка дозволяла Україні відправляти зерно на три континенти: Африка, Азія та Європа. Одним з найбільших імпортерів українського зерна був Китай, який через блокування та постійні атаки на українську портову інфраструктуру не отримує зерно.

Також Китай побачив слабкість Путіна проти якого повстав на початку червня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Видання WSJ робить висновок, що Китай змінює свою позицію щодо війни в Україні та збирається розглянути "формулу миру" для завершення війни між Україною та Росією. КНР збирається надіслати свою делегацію до Саудівської Аравії, де можуть відбутись перші кроки до реалізації мирного плану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на мирні переговори щодо війни в Україні, куди не запросили Росію. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія уважно стежитиме за ходом подій у Саудівській Аравії.

Також "Коментарі" писали, що Китай відреагував на рішення США відправити касетні боєприпаси до України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини