Головна Новини Світ Китай Китайці вже мають план: яке рішення ухвалив Пекін стосовно Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайці вже мають план: яке рішення ухвалив Пекін стосовно Путіна

Китай на тлі провалів Путіна вже активно шукає йому заміну

16 серпня 2024, 18:28 comments8143
Поділіться публікацією:

Доктор Вітольд Сокала, заступник директора Інституту міжнародних відносин і публічної політики Університету Яна Кохановського в Кельцах та колумніст видання “Dziennik Gazeta Prawna”, заявив, що після операції України в Курській області Китай може розробляти план заміни кремлівського диктатора Володимира Путіна на іншу фігуру, повідомляє польське видання onet.pl.

Китайці вже мають план: яке рішення ухвалив Пекін стосовно Путіна

Путін і Сі

Сокала вважає, що ця операція завдала серйозного удару по іміджу російської влади та самого Путіна. Він прогнозує, що росіяни намагатимуться відновити втрачені території, але це може затягнутися на місяці. Польський експерт також звернув увагу на те, що росіяни, які раніше ігнорували війну в Україні, тепер вимушені рятуватися від бойових дій, що негативно вплинуло на репутацію російської влади, яка обіцяла забезпечити безпеку своїх громадян.

Сокала припускає, що Китай може скористатися ситуацією в Кремлі для посилення свого впливу. За його словами, зі слабкістю рубля зростає вплив Китаю, особливо на сході Росії, і Китай може стати новим гарантом безпеки для російського державного апарату, замість Путіна.

Доктор Сокала також не виключає можливості, що Китай вже розробляє план заміни Путіна на більш лояльну фігуру.

"Я зовсім не здивуюся, якщо китайці вже мають план заміни Путіна на "нову модель". Не одразу, тому що вони почали з обміну векторами лояльності серед губернаторів і чиновників. І вони побудували або будують собі канал "дружнього спілкування" з армійським генералітетом. Вони прагнуть змусити весь чиновницький апарат – ту машину, яка реально керує Росією, – визнати, що Китай є кращим гарантом безперервності їхньої влади й безпеки, ніж Кремль. Це саме те, з чим доводиться стикатися Путіну, який після українського наступу стрімко втрачає довіру як народу, так і офіційного апарату", – каже доктор Сокала.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай роздратований діями Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини