Головна Новини Світ Росія Китай роздратований діями Путіна: до чого це вже приводить
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай роздратований діями Путіна: до чого це вже приводить

Так звані союзники Росії можуть відвернутися від неї особливо на тлі провалів у Курській області

15 серпня 2024, 19:09 comments5025
Поділіться публікацією:

Операція України в Курській області завдала серйозного удару по престижу диктатора Володимира Путіна. Російський диктатор втрачає авторитет і вплив в очах Китаю, Ірану та інших "союзників". Безпорадність глави Кремля може суттєво вплинути на відносини між цими країнами, відзначив в ефірі 24 каналу колишній міністр енергетики Росії та опозиціонер Володимир Мілов.

Китай роздратований діями Путіна: до чого це вже приводить

Китай і Росія

За його словами, Китай уже значно роздратований тим, що Путін за два роки так і не зміг досягти своїх цілей. Війна, яка триває без кінця, не подобається Пекіну.

Опозиціонер переконаний, що відносини між Китаєм і Росією охолоджуються, що проявляється у заморожуванні експортно-імпортних розрахунків. Китайська влада не робить жодних кроків для вирішення цієї проблеми, а ситуація лише погіршується з кожним днем. Вже навіть йдуть розмови про можливе припинення торгівлі юанями на Московській біржі, тоді як Кремль демонструє безсилля у вирішенні цієї ситуації, додав експерт.

Що стосується Ірану, то відносини між країнами також можуть погіршитися, вважає Мілов. На пост президента Ірану несподівано обрали умовного реформатора Масуда Пезешкіана, який ще до виборів відкрито заявляв, що не підтримує беззастережну підтримку Росії і вважає за необхідне нормалізувати відносини із Заходом. Невдачі Путіна в останні тижні лише підсилять цю дискусію в Ірані, додаючи аргументи проти надання ресурсів на підтримку Кремля.

Як вважає Мілов, єдиною країною, яка, ймовірно, залишиться з Росією, буде Північна Корея. Вона настільки ізольована на міжнародній арені, що їй байдуже. Північна Корея продовжить підтримувати Путіна, але тільки в обмін на певні вигоди. Таким чином, поступова втрата контролю над Курщиною демонструє слабкість диктатора, що ускладнює його відносини з "союзниками", підсумував російський опозиціонер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що союзники РФ по ОДКБ також не хочуть допомагати Кремлю на тлі його провалу в Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини