Головна Новини Світ Китай Китайське попередження. Авіаносець Китаю наблизився до американської військової бази
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайське попередження. Авіаносець Китаю наблизився до американської військової бази

Китайський авіаносець наблизився до військової бази США. Американці та комуністична газета розцінює такий крок як китайське попередження для США

30 грудня 2022, 15:01 comments10895
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайський авіаносець "Ляонін" вперше підійшов до американської території Гуам у Тихому океані, де розташовані військові бази США. Газета Global Times, яка знаходиться під контролем китайської влади повідомляє, що це попередження для Вашингтону. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на Radio Free Asia.

Китайське попередження. Авіаносець Китаю наблизився до американської військової бази

Китайський авіаносець "Ляонін". Фото з відкритих джерел

Авіаносець військово морських сил Китаю проводить військові маневри в західній частині тихого океану з середини грудня. Про це повідомило міністерство оборони Японії, яке спостерігає за рухом китайських кораблів.

Відомо, що авіаносець "Ляонін" 25 грудня було помічено на відстані близько 600 км від Гуаму, де розташовані дві військові бази США. Там знаходяться стратегічні бомбардувальники та підводні човни, які можуть бути залучені для захисту тихоокеанського регіону.

Згідно з газетою Комуністичної партії Китаю Global Times, навчання за участю Ляоніна у водах Японії та Гуаму показали, що авіаносець "готовий захищати країну від потенційних атак США", включаючи "спробу військового втручання в Тайвань".

Капітан ВМС США у відставці та колишній керівник операцій Об’єднаного розвідувального центру Тихоокеанського командування США Карл Шустер вважає, що це певне попередження від Китаю.

"Надсилається геополітичний і стратегічний сигнал: ми можемо досягти вас. Якщо не сьогодні, то незабаром", — сказав Шустер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай звинуватив США та застерігає від лобового зіткнення.

Також "Коментарі" писали про п'ять країн, які наступають на економіку Китаю, та переманюють до себе інвесторів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 грудня 2022, 16:03

Чудово. Завдяки маразму Байдену, Зло може відкривати нові фронти і перемагати. Демократія тільки для золотого мільярда, коли інші 7 мільярдів під тиском корумпованих Хунт, особливо православних, яких підтримує маразм Байден - не демократія. Або для всіх у світі, або нікому.


Новини