Головна Новини Світ Китай Китай звинувачує США та застерігає від лобового зіткнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай звинувачує США та застерігає від лобового зіткнення

Китай критикує дії США та зазначає, що твердо захищатиме свій суверенітет, розвиток та інтереси.

23 грудня 2022, 17:05 comments1622
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провів 23 грудня телефону розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Під час розмови Ван Ї застеріг США від дій на Тайвані і закликав припинити "стримування та придушення" Пекіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на SCMP.

Китай звинувачує США та застерігає від лобового зіткнення

Ван Ї та Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Китаю підкреслив, що після крайньої зустрічі лідерів обох країн в листопаді США та Китай провели серію корисних переговорів. Проте китайський чиновник додав, що США не можуть "обговорювати співпрацю та встромляти ножа" в неї.

"Це не законна конкуренція, а необґрунтоване придушення; воно спрямоване не на врегулювання розбіжностей, а на ескалацію конфліктів. Насправді це все ще стара практика односторонньої тиранії", — сказав міністр закордонних справ Китаю.

Ван Ї запевнив, що Китай твердо захищатиме свій суверенітет, розвиток та інтереси. Заяви китайського посадовця стосуються Тайваню, суверенітет якого підтримують США. Міністр закордонних справ Китаю сказав, що це може призвести до "лобового зіткнення".

Загалом відносини США та Китаю перебувають у напруженому стані. Окрім питань Тайваню та автономії Гонконгу, США критикують Китай через тісні зв’язки з Російською Федерацією, яка вторглась в Україну. Пекін досі не засудив агресивні дії Росії проти України.

Розмова між міністром закордонних справ Китаю Ван Ї та держсекретарем США Ентоні Блінкеном відбулась через день після візиту Зеленського до США. Коли президент України прибув в Конгрес, то в Китаї з’явився прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, що зустрівся з Сі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожну доповідь Пентагону про нарощування військового потенціалу з боку Китаю.

Також "Коментарі" писали про заяву Залужного, який розповів, що потрібно робити з росіянами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини