Головна Новини Світ Китай Коли точно стане зрозуміло, що відбувається з Сі: на що треба звернути увагу
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли точно стане зрозуміло, що відбувається з Сі: на що треба звернути увагу

Якщо Сі не з’явиться сьогодні-завтра на публіці, то це буде, дійсно, негативний для КНР маркер

18 липня 2024, 16:45 comments1083
Поділіться публікацією:

Навіть за відсутності офіційних заяв, є кілька маркерів, які допомагають зрозуміти, чи, дійсно, у Сі Цзиньпіна є проблеми зі здоров’ям, відзначає публіцист Антон Швець.

Коли точно стане зрозуміло, що відбувається з Сі: на що треба звернути увагу

Сі Цзиньпінь

За його словами, основний маркер це, наприклад, підняття по тривозі військ Центрального Військового Округу Китаю чи принаймні гарнізону Пекіну.

"При живому Сі після інсульту війська би підняли. В тому числі для придушення можливих заворушень. Якщо Сі мертвий чи недієздатний назавжди, то в даний момент проходить пленум ЦК КПК і все керівництво Китаю без виключень знаходиться в Пекіні. Наступники Сі би ділили владу, і кожен би піднімав по тривозі власні силові ресурси. Про всяк випадок. Але ми нічого такого не бачимо. Чутки є лише про інсульт, але ніяких повідомлень про переміщення чи активність військ ми не бачимо", — відзначив Швець.

За його словами, аргументи що Сі відсутній у публічному доступі з 12 липня ніякий не аргумент. Експерт звертає увагу на те, що 12 липня це — пʼятниця, останній робочий день перед пленумом. На вихідних ніяких активностей зазвичай нема. При цьому, додає він, під час партійних заходів такого рівня всі офіційні виступи бувають тільки після закінчення. Тобто, підкреслює Швець, сьогодні ввечері завершиться пленум і буде офіційна поява Сі, а може і завтра.

"Аргумент, що врубили цензуру в китайському чебурнеті також не аргумент. Там так роблять з приводу будь-яких заяв, які можуть свідчити про слабкість влади. Причому незалежно від того правда чи ні. Чутки та плітки там само цензурють, як і правду", — говорить Швець.

При цьому експерт додав, що медицина в Китаї для перших осіб працює нормально, і вони загалом дуже довго живуть і дивних смертей вже давно не бувало.

"Тому Сі, скоріш за все, живий і буде правити і далі. Якщо з ним щось і сталося, то щось не дуже серйозне. І ми побачимо Сі ввечері. Або завтра. А от якщо не побачимо – це буде маркер", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ходять чутки про те, що лідера КНР звалив інсульт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5753

Новини