Головна Новини Світ Китай Кому і за що Сі Цзіньпін погрожував "розбити голови" на святкуванні 100-річчя Комуністичної партії Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому і за що Сі Цзіньпін погрожував "розбити голови" на святкуванні 100-річчя Комуністичної партії Китаю

Також китайський лідер пообіцяв "кривавий удар об Велику Сталеву стіну" всім недругам його країни

1 липня 2021, 16:21
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Пекіні відбулися урочистості, присвячені 100-річчю створення Китайської компартії. На ній президент Китаю Сі Цзіньпін виступив із майже годинною палкою промовою, в якій торкнувся геополітичних планів держави й погрожував усім, хто посміє насміхатися або загрожувати його країні. Зокрема, як повідомляє кореспондент BBS, пан Сі пообіцяв "розбити голови" іноземним державам за спроби втручання в справи Китаю або його "залякування".

Кому і за що Сі Цзіньпін погрожував "розбити голови" на святкуванні 100-річчя Комуністичної партії Китаю

Погрози Сі Цзіньпіня пролунали на фоні святкування 100-річчя китайскої компартії. Фото: GETTY IMAGES

Особливо погані відносини останнім часом склалися між Китаєм і США. Останні звинувачують Китай у порушенні прав людини в Синцзяні й Гонконгу, а також спробах захопити Тайвань. Сьогодні Сі Цзіньпін заявив, що "Пекін не допустить "святенницької проповіді" і "ми ніколи не дозволимо нікому залякувати, пригнічувати або підпорядковувати Китай".

"Будь-який, хто наважиться зробити це, отримає кривавий удар об Велику Сталеву стіну, створену більш ніж 1,4 мільярдами китайців", — попередив Сі Цзіньпін.

Експерти, розцінюють слова китайського лідера як загрози насамперед США, влада якої конфліктує з Китаєм з питань пандемії коронавірусу, торгівлі, шпигунства і спроб інкорпорації Тайваню. Причому, якщо США сприймають острів як окрему країну, то Китай розглядає Тайвань як відкололася провінцію, з якої він незабаром планує "возз'єднатися", попри можливе військове втручання американців. І сьогодні Сі також заявив, що Китай зберігає "непохитну прихильність" об'єднання з Тайванем.

"Ніхто не повинен недооцінювати рішучість, волю і здатність китайського народу захищати свій національний суверенітет і територіальну цілісність", — сказав він.

Мова китайського лідера прозвучала на тлі військового параду і великої кількості народу, після чого звучали патріотичні пісні та артилерійські салюти. У якийсь момент понад 100 військових літаків додали додаткового антуражу загрозливим словам політика. При цьому Сі окремо відзначив центральну роль Компартії у розвитку країни й що усі спроби відокремити її від народу "зазнають невдачі". Порятунок Китаю він, як і раніше, бачить тільки в "соціалізмі з китайськими особливостями". Щоб зв'язати свій виступ з діяннями минулого, Сі Цзіньпін одягнувся в схожий світло-сірий костюм, який любив носити "легендарний" Мао Цзедун, передають західні ЗМІ.

Нагадаємо, днями Китай погрожував Україні припинити постачання вакцин від коронавірусу, якщо наша країна не змінить свою позицію щодо порушення прав людини в Синцзяні, про що писали "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини