Головна Новини Світ Китай Країни заплатять ціну за "помилкові дії": як Китай реагує на бойкот
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни заплатять ціну за "помилкові дії": як Китай реагує на бойкот

Заява стосується Австралії, Великобританії та США, які оголосили бойкот Олімпіаді в Пекіні

9 грудня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

Австралія, Великобританія та Сполучені Штати заплатять ціну за свої "помилкові дії" після того, як вирішили не відправляти урядові делегації на лютневу Зимову Олімпіаду в Пекіні. Таку заяву зробило у четвер, 9 грудня, МЗС Китаю. Про це повідомляє Reuters.

Країни заплатять ціну за "помилкові дії": як Китай реагує на бойкот

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні - фото з відкритих джерел

Сполучені Штати першими оголосили про бойкот, заявивши в понеділок, 6 грудня, що урядові чиновники не будуть брати участь в Іграх 4-20 лютого через "звірства Китаю щодо прав людини", через кілька тижнів після переговорів, спрямованих на послаблення напруги між двома найбільшими економіками світу.

"Сполучені Штати, Великобританія та Австралія використовували олімпійську платформу для політичних маніпуляцій. Їм доведеться заплатити ціну за свої помилкові дії", — сказав речник міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь.

Відносини між Пекіном і Вашингтоном різко погіршилися за колишнього президента США Дональда Трампа, а адміністрація Байдена продовжувала тиск на Китай. Розбіжності зосереджені на різних питаннях, включаючи торгівлю, походження коронавірусу та морські претензії Китаю в Південно-Китайському морі.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон раніше заявив, що рішення не відправляти офіційних осіб на Ігри було прийнято через його боротьбу за відновлення дипломатичних каналів з Китаєм для обговорення прав людини в крайньому західному регіоні Сіньцзян і кроків Китаю щодо блокування австралійського імпорту.

Китай заперечує будь-які правопорушення в Сіньцзяні, де проживає уйгурська мусульманська меншина, і заявив, що звинувачення в зловживаннях були сфабриковані.

У середу, 8 грудня, Палата представників США ухвалила закон про заборону імпорту з Сіньцзяну через стурбованість примусовою працею, оскільки Вашингтон виступає проти ставлення Пекіна до уйгурської громади.

"Китай рішуче виступає проти цього. Сполучені Штати повинні негайно припинити свої порушення. Ми вживемо необхідних заходів, щоб рішуче захистити законні права та інтереси Китаю", — сказав Гао Фен, речник міністерства торгівлі Китаю, маючи на увазі дії США.

За його словами, Сполучені Штати практикують односторонність, протекціонізм і залякування Китаю в ім'я "прав людини". Позиція США серйозно зашкодить інтересам компаній і споживачів двох країн, посилить напругу в глобальному ланцюжку поставок і вплине на відновлення світової економіки, попередив Гао.

Палата представників США підтримала "Закон про запобігання примусовій праці уйгурів". 

Як повідомляли раніше "Коментарі", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що країна бойкотуватиме зимові Олімпійські ігри в Китаї, тому ні міністри, ні офіційні особи не будуть там присутні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини