Головна Новини Світ Великобританія Влада Великобританії оголосила бойкот зимовим Олімпійським Іграм
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Великобританії оголосила бойкот зимовим Олімпійським Іграм

Білий дім повідомив, що офіційні особи уряду США бойкотуватимуть зимові Олімпійські ігри до Пекіна.

9 грудня 2021, 06:38
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що країна бойкотуватиме зимові Олімпійські ігри в Китаї, тому що ні міністри, ні офіційні особи не будуть там присутні. Про це повідомляє видання Reuters. Білий дім повідомив у понеділок, що офіційні особи уряду США бойкотуватимуть зимові Олімпійські ігри в Пекіні через "звірства" з приводу прав людини в Китаї, хоча ця акція дозволяє американським спортсменам виїжджати на змагання.

Влада Великобританії оголосила бойкот зимовим Олімпійським Іграм

Олімпійські ігри - - фото з відкритих джерел

"По суті, буде оголошено дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор у Пекіні, ані міністри, ані офіційні особи не очікуються", — повідомив Джонсон.

Також він додав, що не думає, що спортивні бойкоти розумні, але це залишається політикою держави. Першими про бойкот заявили 7 грудня представники Сполучених Штатів Америки. Під час брифінгу прес-секретар Білого дому Джен Псакі пояснила, що адміністрація Байдена не делегуватиме жодного дипломатичного чи офіційного представництва на Зимові Олімпійські ігри або Паралімпійські ігри 2022 року в Пекіні.

Нагадаємо, як сказав прессекретар МЗС Чжао Ліцзян на регулярної щоденної брифінгу у вівторок, 30 листопада, Китай розраховує провести зимові Олімпійські ігри у 2022 році "гладко" і в відповідно до графіком, незважаючи на проблеми , пов'язані з появою нового варіанту коронавируса Омікрон. "Я вважаю, що це, безумовно, створить певний виклик нашим зусиллям щодо запобігання та контролю вірусу, але оскільки у Китаю є досвід запобігання та контролю коронавірусу, я повністю вірю, що Китай зможе провести Зимові Олімпійські ігри, як заплановано, без проблем та успішно ". – сказав Чжао. Пекін планує провести Ігри з 4 по 20 лютого без іноземних глядачів, з усіма спортсменами та пов'язаним персоналом, які будуть у "замкненому циклі" і підлягатимуть щоденному тестуванню на COVID-19, щоб запобігти поширенню вірусу і не наражати інших учасників змагань на небезпеку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини