Головна Новини Світ Китай Кредити для немовлят: як Китай планує подолати демографічну кризу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кредити для немовлят: як Китай планує подолати демографічну кризу

Влада пропонує банківські позики для батьків

23 грудня 2021, 17:10
Поділіться публікацією:

Цзілінь на північному сході Китаю пропонує подружнім парам банківські позики на суму до 200 000 юанів (31 400 доларів США), якщо у них є діти, приєднуючись до інших провінцій у розгортанні фінансових стимулів для подолання скорочення населення. Про це повідомлялє Reuters.

Кредити для немовлят: як Китай планує подолати демографічну кризу

Дитяча коляска в центрі Шанхаю - Reuters

Деякі малі підприємства, створені парами з двома або трьома дітьми, також отримають звільнення від податків і скорочення податків на додану вартість, йдеться в заяві уряду Цзілінь у четвер, 23 грудня. 

Демографічні проблеми Китаю є особливо помітними в трьох північно-східних провінціях Цзілінь, Ляонін і Хейлунцзян.

Населення Китаю скоротилося на 10,3% у 2020 році в порівнянні з 2010 роком. Населення Цзіліню скоротилося на 12,7%.

Провінції отримали більший імпульс для вирішення демографічних проблем після того, як у травні Китай заявив, що дозволить подружнім парам мати до трьох дітей замість двох.

Рішення було прийнято на основі результатів перепису населення, які показали, що населення Китаю зростало найслабшими темпами за останнє десятиліття з 1950-х років, посилюючи занепокоєння зодо демографічної ситуації в країні.

Останні офіційні дані також показали, що рівень народжуваності в Китаї становив 1,3 дитини на жінку в 2020 році.

У жовтні Аньхой на сході Китаю попередив, що кількість народжених у провінції може впасти на 17,8% цього року порівняно з 2020 роком.

Цзілінь також заявив, що продовжить тривалість оплачуваної відпустки по вагітності та пологах до 180 днів з 98 днів, а відпустку по догляду за дитиною чоловікам – до 25 днів з 15.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай ретельно перевірить онлайн-платформи, зокрема соціальні мережі та сайти для обміну відео, щоб придушити фальшиві облікові записи та інформацію в рамках свого прагнення "очистити" Інтернет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини