Головна Новини Світ Китай "Ми проти політизація спорту": чому Китай обурився рішенням Жіночої тенісної асоціації
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми проти політизація спорту": чому Китай обурився рішенням Жіночої тенісної асоціації

Пекін заявляє, що скасування турнірів підриває олімпійський дух спорту

3 грудня 2021, 10:06
Поділіться публікацією:

Пекін обурився у четвер, 1 грудня, призупиненням турнірів Жіночої тенісної асоціації (WTA) у Китаї на знак солідарності з Пен Шуай після того, як тенісистка звинуватила колишнього китайського чиновника в сексуальному насильстві, а потім зникла з поля зору громадськості. Про це повідомляє Reuters.

"Ми проти політизація спорту": чому Китай обурився рішенням Жіночої тенісної асоціації

Пен Шуай - фото з відкритих джерел

Речник міністерства закордонних справ Ван Веньбінь прямо не згадав про WTA, але чітко сказав, що Китай "проти політизації спорту".

У редакційній статті газети Global Times, опублікованій правлячою Комуністичною партією People's Daily, йдеться, що WTA зраджує олімпійський дух і вносить політику в теніс.

"Деякі сили на Заході спонукають до бойкоту Зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні", — додали в ньому, посилаючись на лютневу подію, яку деякі правозахисні групи хочуть бойкотувати через порушення прав людини в Китаї.

Пен, колишня перша ракетка в парному розряді, не з'являлася на публіці майже три тижні після того, як на початку листопада вона опублікувала повідомлення в соціальних мережах, в якому звинувачувала колишнього віце-прем'єра Китаю Чжан Гаолі у примушуванні її до сексу.

Ні Чжан, який вийшов у відставку в 2018 році, ні уряд не прокоментували звинувачення Пен, і ця тема була заблокована в китайському Інтернеті, який піддавався жорсткій цензурі. 

Асоціація професіоналів тенісу (ATP) заявила в четвер, 2 грудня, що ситуація Пен викликає серйозні занепокоєння як у спорті, так і за його межами.

"Реакція на ці занепокоєння поки що недостатня. Ми знову закликаємо до відкритого прямого спілкування між тенісисткою і WTA, щоб створити більш чітку картину її ситуації", — сказав голова ATP Андреа Гаудензі.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив, що провів другий відеодзвінок із Пен у середу після першого наприкінці минулого місяця. 

МОК заявив, що запропонував тенісистці підтримку, буде підтримувати регулярні зв’язки та домовився про особисту зустріч у січні. Вона, здавалося, була в безпеці, враховуючи складну ситуацію, у якій вона перебуває", — йдеться в заяві МОК.

Як повідомляли раніше "Коментарі", ЄС підтримав стурбованість держав з усього світу щодо життя Пен Шуай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини