Головна Новини Світ Китай Між Китаєм і Росією товарообіг досяг нового рекорду: суми просто вражають
commentss НОВИНИ Всі новини

Між Китаєм і Росією товарообіг досяг нового рекорду: суми просто вражають

Товарообіг між Китаєм і Росією країнами торік зріс на 26%

15 січня 2024, 22:32
Поділіться публікацією:

В минулому  році товарообіг між КНР і Росією  подолав  новий  рекорд. При цьому,  враховуючи  війну, що Росія  почала проти України, між режимами Пекіну  та Москви міцніють економічні зв’язки. 

 Між Китаєм і Росією товарообіг досяг нового рекорду: суми просто вражають

Між Китаєм і Росією зріс товарообіг(фото з відкритих джерел)

Про це інформує Business Insider, посилаючись  на Головне митне управління КНР.

Як  повідомляється, товарообіг між двома  державами  минулого року  виріс на 26%: з 190 мільярдів доларів до 240 мільярдів доларів. Китай  закуповує дешеву російську нафту — еталонна марка Urals  зараз  реалізується зі знижкою в 18 доларів за барель порівняно з Brent. 

При цьому,  Росія імпортує смартфони Xiaomi та Realme. Сталось це тоді,  як представники  американських  та європейських брендів  пішли з  російського ринку. Як  компанія Apple.

Експорт з Китаю до Росії  в 2023  виріс  на 47%, а імпорт — на 13%.  Але товарообіг між Китаєм та Сполучними Штатами  зменшився  на 12% вперше з 2019 року — до 664 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія і Китай можуть створити військовий альянсВ 1991 році, коли розпався  Радянський  Союз, США   стали єдиною  військовою наддержавою, чиї  війська розгорнулись  по всім країнам світу для того, щоб  захистити союзників. Але  цього року  стає все більше конфліктів, при цьому   РФ і  Китай   все більше виявляють   свої спільні та  агресивні амбіції, мета яких  переважити Сполучені Штати,  як найбільшу  країну.   

Лідер  Китаю Сі Цзіньпін  і  глава Кремля  Володимир Путін  хочуть  скористатись глобальною  нестабільністю,  щоб зашкодити   Америці  та її союзникам. За твердженням аналітиків,  Китай і РФ  на межі  створення військового альянсу, що буде  становити найбільшу загрозу для Сполучених Штатів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини