Головна Новини Світ Китай Росія і Китай можуть створити військовий альянс: з'явилися нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія і Китай можуть створити військовий альянс: з'явилися нові подробиці

Росія і Китай можуть об'єднатися у новий військовий альянс

25 грудня 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

 В 1991 році, коли розпався  Радянський  Союз, США   стали єдиною  військовою наддержавою, чиї  війська розгорнулись  по всім країнам світу для того, щоб  захистити союзників. Але  цього року  стає все більше конфліктів, при цьому   РФ і  Китай   все більше виявляють   свої спільні та  агресивні амбіції, мета яких  переважити Сполучені Штати,  як найбільшу  країну.  Про це  говориться   в публікації Business Insider.

 Росія і Китай можуть створити військовий альянс: з'явилися нові подробиці

Сі Цзіньпін та Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Лідер  Китаю Сі Цзіньпін  і  глава Кремля  Володимир Путін  хочуть  скористатись глобальною  нестабільністю,  щоб зашкодити   Америці  та її союзникам. За твердженням аналітиків,  Китай і РФ  на межі  створення військового альянсу, що буде  становити найбільшу загрозу для Сполучених Штатів.

"Очевидно, що дві держави вважають себе військовими партнерами, і що це партнерство стає все глибшим і досвідченішим, навіть якщо це не формальний альянс у західному розумінні", -  сказав Джонатан Ворд, генеральний директор Atlas Group.

В конфліктних ситуаціях  у світі розігрують  суперництво між  Америкою  та російсько-китайським партнерством. КНР надала  РФ   економічну та дипломатичну підтримку  під час   розпочатої  повномасштабної війни  в Україні  24 лютого 2022 року.  

В ситуації  Близькому Сході РФ та Китай приєднались  до Ірану та критикують атаки Ізраїля  на Сектор Гази, який має на меті   ліквідувати підтримане Тегераном терористичне  угрупування  ХАМАС.  А  Сполучені Штати  надають  Ізраїлю військове озброєння та дипломатичну підтримку.

 "Російсько-китайське всеохоплювальне стратегічне партнерство координації для нової ери завжди стосувалося військової сили", — продовжив  експерт.

За  останні два  роки РФ та КНР  запровадили спільні військово-морські навчання на території Японського моря, РФ  надала  китайським спільникам  технологію підводних човнів, які можливо стануть  перевагою  у військовому протистоянні із союзниками Сполучених Штатів в Тихому океані, також  Сі Цзіньпін та Володимир Путін  дали обіцянки продовжити  співпрацю,  розвиваючи  високотехнологічне  озброєння.

 "Повномасштабний китайсько-російський альянс створив би для Сполучених Штатів загрозу, яка не схожа на жодну загрозу, з якою вони стикалися після закінчення холодної війни", – зазначив інший експерт  Челс Міхта.

 При цьому деякі експерти  висловлюють скептицизм щодо стабільності російсько-китайського альянсу, зазначивши  давню напруженість між  країнами та бажання КНР не втратити міцні зв’язки з прибутковими західними ринками.

Але Сполучені Штати   мають бути готовими до військового пакту між  цими авторитарними лідерами.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай активізував війська поблизу Тайваню

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини