Головна Новини Світ Китай Між Росією і Китаєм накопичуються розбіжності: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Між Росією і Китаєм накопичуються розбіжності: про що йдеться

Між Москвою і Пекіном зростають розбіжності у питанні закінчення війни в Україні

27 червня 2024, 22:51
Поділіться публікацією:

Розбіжності у відносинах між Китаєм і Росією стають все більш очевидними.

Між Росією і Китаєм накопичуються розбіжності: про що йдеться

КНР і РФ мають суттєві розбіжності. Фото з відкритих джерел

Зокрема, за словами політичного експерта Валерія Клочка, це демонструють заяви Кремля про мирні ініціативи до та після візиту російської делегації до Китаю.

"Перед візитом путінської делегації до Китаю Стамбульські угоди на деякий час взагалі зникли з порядку денного. Перед поїздкою до Пекіну Лавров щонайменше двічі заявляв, що РФ підтримує мирну декларацію Китаю, яка суттєво відрізняється від Стамбульських угод. Однак вже після візиту російської делегації до Пекіну на зустрічі з журналістами у Петербурзі Путін знову заговорив про Стамбульські угоди. А найголосніше про угоди він говорив у В’єтнамі. Про що це говорить? Вочевидь, Пекін знайшов важелі тиску на Путіна, щоби Кремль на деякий період відійшов від риторики сліпого сповідування виконання Стамбульських угод. Саме в той момент угоди були з найменшими деталями опубліковані у західній пресі. Тепер Кремль повернувся до Стамбульських угод, що свідчить про очевидні протиріччя між Росією та Китаєм у питанні припинення війни", – наголосив політексперт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна не зможе вибудовувати власну політику щодо Китаю, не зважаючи на позицію Заходу, заявив військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко. "У співпраці з Китаєм в України немає серйозного вибору. Київ не може дозволити собі велику стратегію непрямих дій. Україна, звісно, може сформулювати власну політику щодо Китаю, однак не зможе реалізувати її. Нас обмежать в реалізації власної автономної політики з Пекіном", – розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що армія РФ продовжує зберігати значну перевагу в застосуванні артилерії, однак за останні місяці різниця у кількості пострілів суттєво скоротилася. Розрив у пострілах на фронті між Україною та Росією скоротився з 1:7 до 1:3. Як відомо, раніше перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк заявляв, що на початку цього року артилерійська перевага росіян була 7:1, але скоротилася до 5:1.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини