Головна Новини Світ Китай Між Україною та Росією вже давно міг бути мир: Китай назвав винних
commentss НОВИНИ Всі новини

Між Україною та Росією вже давно міг бути мир: Китай назвав винних

Китай звинуватив Велику Британію у зриві "миру" між Україною та Росією

23 травня 2024, 16:42 comments3446
Поділіться публікацією:

Китай звинуватив Велику Британію в тому, що вона нібито завадила Україні та Росії домовитися про мир на початку повномасштабної війни. Як передає портал "Коментарі", звинувачення озвучив представник міністерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь, реагуючи на слова британського міністра оборони Гранта Шапса про те, що Пекін уже надає чи готується надати Москві летальну допомогу для ведення війни проти України.

Між Україною та Росією вже давно міг бути мир: Китай назвав винних

Представник Мінстерства закордонних справ КНР Ван Веньбінь. Фото: з відкритих джерел

Представник МЗС Китаю засудив "безпідставну та безвідповідальну наклепницьку кампанію проти Китаю", зазначивши, що інформацію Лондона не підтвердили навіть у Сполучених Штатах Америки.

"Необхідно наголосити, що саме британська сторона, а не китайська, причетна до підливання олії в українське питання. Є інформація, що ще два роки тому Росія та Україна були близькі до досягнення угоди про припинення конфлікту, але саме через обструкцію з боку Великобританії та інших сторін конфлікт затягнувся до сьогодні", — висловився Веньбінь.

За його словами, "очорніння Китаю не змінить пасивну позицію Великобританії в українському питанні" і не вирішить внутрішніх гострих проблем країни.

Нагадаємо, міністр оборони Великобританії Грант Шаппс у середу звинуватив Китай у наданні чи підготовці до надання Росії летальної зброї для використання у війні проти України.

Грант Шаппс заявив на конференції в Лондоні, що американська та британська військова розвідка має прямі докази того, що Москва отримує допомогу від Пекіна у вигляді летальної зброї. Вона "вже надходить чи надходитиме з Китаю до Росії". Все це вже є чи невдовзі опиниться на полі бою в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи активізується Захід в підтримці України: яку роль відіграє позиція США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини