Головна Новини Світ Китай МЗС Китаю терміново викликало посла Японії в Пекіні після саміту G7: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС Китаю терміново викликало посла Японії в Пекіні після саміту G7: що сталося

Китай насторожено поставився до заяв, які пролунали на саміті G7 у Японії

22 травня 2023, 07:17 comments1247
Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ Китаю Сунь Вейдун викликав посла Японії в Пекіні, щоб висловити протест щодо "ажіотажу навколо проблем, пов'язаних з Китаєм". Пекіну не сподобалося, що ця тема стала однією з тих, що активно обговорювалися під час нещодавнього саміту країн "Великої сімки". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

МЗС Китаю терміново викликало посла Японії в Пекіні після саміту G7: що сталося

Японія та Китай. Фото: із відкритих джерел

У МЗС КНР вважають, що Японія співпрацювала з іншими країнами на саміті G7 "у діях та спільних деклараціях, щоб очорнити та напасти на Китай, грубо втручаючись у внутрішні справи Китаю, порушуючи основні принципи міжнародного права та дух чотирьох політичних документів між Китаєм та Японією", посилаючись на Спільну заяву Китаю та Японії від 1972 року.

Дипломат також повідомив, що дії Японії завдають шкоди суверенітету, безпеці та інтересам розвитку Китаю, і що Китай "сильно незадоволений і рішуче виступає проти" цих дій.

"Японія має виправити своє розуміння Китаю, ухвалити стратегічну автономію, дотримуватися принципів чотирьох політичних документів між Китаєм та Японією та дійсно сприяти стабільному розвитку двосторонніх відносин з конструктивною позицією", — наголосив Сунь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на саміті G7 у Японії, участь у якому взяв і український президент Володимир Зеленський, у ракурсі російсько-української війни було зроблено важливі заяви, проведено безліч зустрічей, ухвалено серйозні рішення, у тому числі про передачу ЗСУ американських винищувачів F-16 Які основні висновки можна зробити зараз? Як це наближає перемогу України та крах РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини