Головна Новини Світ Китай Намагається захопити острів в кільце: Китай побудував великі військові бази навколо Тайваню
commentss НОВИНИ Всі новини

Намагається захопити острів в кільце: Китай побудував великі військові бази навколо Тайваню

Також Китай активізував військові дії проти Тайваню в "сірій зоні"

21 березня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

Китай побудував кілька великих військових баз на трьох островах навколо Тайваню у Південно-Китайському морі. Про це повідомив  міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву, інформує  Reuters.

Намагається захопити острів в кільце: Китай побудував великі військові бази навколо Тайваню

Китай побудував військові бази навколо Тайваню (фото з відкритих джерел)

"Китай вже створив дуже величезні військові бази в Південно-Китайському морі на трьох островах, що оточують Тайпін — рифі Субі, рифі Файєрі-Крос і рифі Місчіф — і всі вони розташовані досить близько до нашого Тайпіну", — наголосив  тайванський посадовець.

Як продовжив міністр, керівництво Тайваню має обдумати про те, як використати мирні засоби, щоб вирішити проблеми безпеки в регіоні Південно-Китайського моря  і не дозволити іншим  стверджувати, що Тайвань створює труднощі.

Як інформують джерела, за останні роки в Китаї провели  велику меліорацію земель на своїх островах в районі Південно-Китайського моря, збудувавши  чималі військово-повітряні сили та іншу  військову інфраструктуру, що викликає серйозні занепокоєння у Вашингтона та в цілому регіоні.

У МЗС країни раніше  пояснили, що  Китай  має повне право  зводити та захищати те, що він вважає  власною територією.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що адмірал США розповів, коли Китай готує вторгнення на ТайваньАдмірал вважає, що всі ознаки свідчать про підготовку до вторгнення Китаю, офіційний оборонний бюджет якого за останні роки збільшився на 16%, до 223 мільярдів доларів. Зазначається, що народно-визвольна армія Китаю (НВАК) лише за три роки збільшила кількість винищувачів на 400, а великих військових кораблів – на 20 одиниць. Також Пекін подвоїв свій арсенал балістичних та крилатих ракет. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини